Un cetăţean australian, manager privat la CE Oltenia

Firma de recrutare care a primit sute de mii de euro pentru a găsi un manager privat pentru Complexul Energetic Oltenia a ales doi nemţi şi doi australieni pentru această funcţie. Lista a fost înaintată Ministerului Economiei încă din decembrie anul trecut, iar acesta, în calitate de acţionar majoritar, a optat pentru unul dintre cei doi australieni. Este vorba de nimeni altul decât Laurenţiu Ciurel, actualul director care a profitat de faptul că are două cetăţenii. Ciurel a trăit ani buni în Australia după revoluţie şi a păstrat cetăţenia acestei ţări.

Surse politice susţin că artificiul a fost folosit tocmai pentru că celor de la Fondul Monetar Internaţional, care sosesc astăzi la Bucureşti, ar putea să li se pară ciudat faptul că s-au cheltuit sute de mii de euro pentru a fi selectat acelaşi manager „de stat”, cu susţinere politică din partea puterii, chiar dacă formal a demisionat din PSD Gorj, unde a fost vicepreşedinte până în vara trecută.

Rămâne de văzut dacă FMI îşi va da avizul pentru australianul Ciurel, care împreună cu predecesorul său Constantin Bălăşoiu a avut rezultate economice bune după primele şapte luni de funcţionare a complexului energetic. Fără acest aviz, care nu este obligatoriu, Ciurel nu a fost instalat oficial manager privat, spre nemulţumirea fostului deputat Dan Ilie Morega, care i-a cerut public premierului Victor Ponta să intervină pe lângă ministrul de resort, pentru a rezolva problema. Până atunci sindicatele conduse de Marin Condescu au anunţat prin intermediul secretarului general Gheorghe Etăgan că nu mai negociază cu „interimari” şi îi cer lui Ciurel hârtia în baza căreia este director general executiv. (A.A.)

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: