Un consilier-director de şcoală a demisionat din greşeală

A considerat că intră sub incidenţa legii şi şi-a tăiat craca de sub picioare. Este vorba despre directorul Şcolii Generale din Turburea, Marin Câmpeanu, care nu a citit bine Legea Educaţiei şi şi-a dat demisia din funcţia de consilier local al comunei Aninoasa crezând că se află în incompatibilitate de funcţii. Însă prea târziu a aflat că a confundat lucrurile, legea aplicându-se doar pentru directorii de şcoli care sunt preşedinţi sau vicepreşedinţi ai unui partid politic

După principiul „unde dai şi unde crapă” directorul Şcolii Generale din Turburea şi-a dat de bunăvoie demisia din postul de consilier local al Primăriei Aninoasa, pe care îl ocupa din partea PDL. Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că profesorul de sport Marin Câmpeanu a făcut acest gest deoarece a considerat că intră sub incidenţa noii Legi a Educaţiei. Însă prevederile acesteia se aplicau doar în cazul în care un director de şcoală deţinea în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte al unui partid politic. „Directorii şi directorii adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar care ocupă funcţii de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic la nivel local, judeţean sau naţional trebuie să opteze, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a Legii educaţiei pentru funcţia de conducere din învăţământul preuniversitar sau pentru funcţia politică”, se arată în ordinul de ministru privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ.

Primarul nu a văzut şi auzit nimic

Primarul şi viceprimarul comunei Aninoasa, respectiv Ilie Petroi şi Ilie Jianu, nu au auzit însă nimic despre demisia colegului din consiliul local. Sunt chiar surprinşi când aud acest lucru din gura presei. „Până în prezent nu am nicio informaţie cu privire la acest aspect. Bănuiesc că ar fi trebuit să depună o cerere prin care să ne anunţe. Vom avea însă o şedinţă de consiliu local la sfârşitul acestei săptămână în care vom discuta”, menţionează primarul Ilie Petroi.

La nivelul judeţului Gorj au existat trei directori de şcoli care se aflau în incompatibilitate de funcţii conform Legii Educaţiei. Toţi au renunţat la politică în favoarea şcolii. Dorin Taşcău s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte a PNL Târgu Jiu, iar Tiberiu Guţu şi Nicolae Diaconu, care conduceau organizaţiile locale ale PDL din Baia de Fier şi Roşia de Amaradia nu au mai participat la alegerile locale.

Vizualizări: 1,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: