Un fost director de la Medserv Min a intentat unităţii zece procese

Fostul director comercial al Medserv Min, unitate subordonată SNLO, a intentat unităţii zece procese. Unele dintre acestea s-au stins, dar altele au termene până la sfârşitul anului. Ovidiu Olaru, cunoscut opiniei publice mai ales după ce a fost acuzat de o angajată de hărţuire sexuală, cere despăgubiri importante, obiectele dosarelor sunt contestaţii la diverse acţiuni ale conducerii unităţii. Ovidiu Olaru a refuzat să facă declaraţii.

Cel mai vechi proces este din 2008, atunci când acesta a fost demis. Până în 2010 Ovidiu Olaru a rămas pe post luându-şi medicale şi concedii de odihnă. Într-un final postul i-a fost restructurat şi evident a urmat alt proces. Între timp Olaru s-a supărat şi mai tare pe societate şi a intentat şi alte acţiuni. „Domnul Olaru are două sentinţe câştigate în faţa societăţii. A existat o sentinţă a tribunalului Bucureşti, prin care Medserv Min a fost obligată să-l repună pe funcţie, asta însemnând reînfiinţarea postului. Ulterior postul de director comercial a fost din nou desfiinţat, iar în acest fel domnul Olaru a făcut recurs, câştigând şi a doua ora, a obţinut hotărâre definitivă şi irevocabilă, însă postul acesta nu mai există, iar în acest fel nu-l putem reîncadra. În momentul de faţă nu deţine nicio funcţie în cadrul societăţii”, a declarat Dan Viaşu, contabil şef Medserv Min SA.

Nu mai este angajat, dar vine la serviciu

Cu o hotărâre definitivă şi irevocabilă în mână, fostul director este şomer. Cu toate acestea, Olaru vine la serviciu să socializeze, după cum spune consilierul juridic Mihaela Ciobanu, angajata ce l-a acuzat de hărţuire sexuală. Pentru asta, Comisia de Disciplină a decis sancţionarea acestuia cu reducerea salariului cu cinci procente timp de trei luni. Şi această sancţiune face obiectul unui dosar. „Sunt multe procese. Pentru unele a cerut si daune morale, sume mari, dar nu pot să vă spun pentru că nu sunt autorizată să fac asta. A contestat decizia de concediere, sancţionarea cu cinci la sută, decât să-şi ceară scuze mai bine cere daune morale. Mai este un proces prin care cere daune pentru că incapacitate de plată temporară. Noi nu am putut să-i plătim toate medicalele pentru că a depăşit timpul legal. Un alt proces are drept obiect contestarea deciziei AGA de restructurare a postului, în 2010“, a spus Mihaela Ciobanu, consilier juridic.

Aceasta a spus că Olaru a făcut plângere şi împotriva şefei de la Resurse umane. „Vine la serviciu, jigneşte. Nu mai este angajat al societăţii, dar vine, intră în birouri şi socializează“, a mai spus Ciobanu.

„Domnul Olaru are mai multe procese intentate împotriva societăţii noastre, dar nu pot să vă spun care sunt acestea, deoarece de ele se ocupă compartimentul juridic. Din ceea ce cunosc, în una din acţiunile sale, domnul Olaru a solicitat şi daune morale”

Dan Viaşu, contabil şef Medserv Min SA

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: