Un fost ministru al economiei, la discuţii cu liderii din CE Oltenia

Fostul ministru al Economiei din cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Lucian Bode, dar şi alţi specialişti din domeniu vor sta de vorbă cu liderii de sindicat din CE Oltenia, în cadrul unei întâlniri organizate de Alianţa Creştin Liberală (ACL) Gorj.

Prim-vicepreşedintele PDL Gorj, deputata Niculina Mocioi, a anunţat că a stat de vorbă cu mai mulţi lideri de sindicat din CE Oltenia, cărora le-a propus o dezbatere pe problemele principale din minerit şi energie. Aceasta a adăugat că atât cei de la Federaţia Naţională Mine Energie, cât şi cei de la Federaţia Univers, două organizaţii semnatare ale contractului de muncă din CEO, şi-au arătat disponibilitatea de a participa la ceastă discuţie. „În toţi anii ăştia am văzut tot felul de simpozioane, de întâlniri de sterile. S-a mai întâmplat ca parlamentarii de Gorj să fie faţă în faţă cu sindicalişti şi să nu se întâmple nimic. Nu a fost voinţă politică“, a declarat aceasta, considerând că acesta este un moment în care poate fi pusă presiune pe guvernanţi pentru a face o strategie pentru această zonă.

Discuţii cu 10 lideri

Printre invitaţii care au acceptat să vină la Târgu Jiu la această întâlnire este şi fostul ministru Lucian Bode. „Am reuşit să vorbesc personal cu 10 sindicalişti atât din SMEO, cât şi din FNME. Am găsit deschidere maximă la dumnealor. Au toată disponibilitatea de a participa la această întâlnire. În discuţia pe care am avut-o cu domul Căldăruşe (n.red-Gabriel Căldăruşe, preşedinte SMEO) mi-a spus că va trebui să aibă nişte discuţii în ceea ce priveşte participarea la această întâlnire de lucru, dar personal şi-a arătat disponibilitatea de a discuta deschis despre problemele din sectorul minier şi energetic. Aceeaşi deschidere şi la domnul Aurel Nanu Mic (n.red- lider sindicat Craiova). Intenţionăm să venim cu soluţii. O să avem şi suportul Bucureştiului. I-am lansat o invitaţie la Gorj domnului fost ministru al economiei, Lucian Bode, şi are toată disponibilitatea de a participa“, a declarat Mocioi. „Sperăm că vom reuşi pe negociere politică să facem aşa încât CE Oltenia să vândă mai mult, că despre asta e vorba“, a declarat deputata de Gorj. Întâlnirea va avea loc peste două săptămâni.

PACT

De menţionat ar fi că atât Ion Călinoiu, cât şi Ion Ruşeţ au lăsat să se înţeleagă că va exista un pact de colaborare între PSD şi Sindicatul Mine Energie Oltenia.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: