Un gorjean de 15 ani, noul Bute al României

Noul Lucian Bute provine din judeţul Gorj! Alin Ion Mucioiu are doar 15 ani, e boxer la Pandurii şi visează să ajungă la fel de mare ca şi campionul românilor, Bute. Până să ajungă acolo, Alin a dat lovitura sambătă. A luat medalia de aur la un concurs naţional la Ploieşti şi a prins lotul României pentru Campionatele Mondiale de juniori din 2011.

Un croşeu de dreapta, urmat de un upercut de stânga. Acestea sunt armele cu care Alin Mucioiu încearcă să răzbească în viaţă. S-a apucat de box doar în urmă cu doi ani dar are deja şase medalii cucerite şi o sumedenie de diplome la activ. După ce a pus mâna pe medalia de bronz la Campionatele Naţionale şi la Cupa României, „micul Bute” a recidivat sâmbătă. A luat chiar medalia de aur la un concurs naţional desfăşurat în oraşul natal al lui Leonard Doroftei, Ploieşti.

Bute e idolul său

Dacă e să aleagă însă între Doroftei şi Bute, tânărul boxer antrenat acum de Doru Neamţu, nu are niciun dubiu. „Îmi place mult Bute, este un sportiv foarte calm, dar care dă knock-outuri unul după altul. Îmi place şi de Doroftei, a fost şi el un boxer bun la viaţa lui. Succes lui Bute în continuare, sper să ajung şi eu un mare campion ca el. Într-o bună zi vreau să trec la profesionişti. Am o vârstă fragedă şi mai am până la 20 de ani, la profesionişti”.

Pregătit pentru Mondiale

Asemenea campionului mondial Bute, plecat din micuţa comună gălăţeană Pechea, Alin Mucioiu a pornit de jos. A început boxul la Ţânţăreni sub îndrumarea antrenorului Ion Buric iar acum este elev la Liceul Energetic din Târgu Jiu. A trecut prin multe obstacole în viaţă, la un moment dat boxând cu mâna ruptă de un adversar în ring! Nedorind să simtă însă ruşinea abandonului, Alin a continuat accidentat şi a pierdut în cele din urmă la puncte. Izbânda de la Ploieşti de sâmbătă nu a rămas neobservată. Alin a fost selecţionat în lotul naţional care se va pregăti începând din această iarnă la Centrul Olimpic de la Ploieşti sub îndrumarea lui Titi Tudor, fostul antrenor al lui Doroftei. Totul ca să fie gata pentru Campionatele Mondiale de anul viitor, acolo unde „micul Bute” va boxa la categoria 70 de kilograme. „La Ţânţăreni am avut un antrenor foarte bun care m-a descoperit şi mi-a zis că o să ajung campion. Eu acum sper să îndeplinesc dorinţa domnului antrenor. Am plecat dintr-un sat, acolo la noi nu prea se practică mult sport dar şi Bute a plecat dintr-un sat mic. Îmi place boxul pentru că este un sport agresiv şi îmi place agresivitatea. Sper să iau medalie şi la Mondiale, trag de mine ca un adevărat campion!” a încheiat Alin Mucioiu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: