Un grup de la Termocentrala Rovinari riscă să se închidă. Motivul!

Grupul 4 de la Termocentrala Rovinari riscă să devină indisponibil, în plină iarnă și într-o serioasă criză energetică. S-a defectat un motor electric, iar oficialii Complexului Energetic Oltenia caută firmă să-l repare, pentru că atelierul propriu nu dispune nici de forța de muncă, nici de mijloacele necesare să facă intervenții la motoarele de 6kV. Ca atare, reparația trebuie făcută în regim de urgență.

Compania pune la bătaie un buget de aproape 300 de mii de lei. Mai exact, 279.100 lei vrea să ofere firmei care va repara motorul electric. Dacă nu-l repară, riscă să nu se mai poată bazape grupul 4 de la Termocentrala Rovinari.

“În cadrul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, pentru motorul de 6kV pentru acţionare EPA bloc nr.4 nu există rezervă.  Atelierul de Reparaţii Electrice nu dispune de forţă de muncă şi mijloacele necesare pentru intervenţii la motoarele de 6kV; în situaţia existentă, în cazul indisponibilizării unuia dintre cele două motoare electrice de 6 kV pentru acţionare EPA, funcţionarea grupului energetic este afectată, întrucât in cazul defectării și a celuilalt motor de EPA, grupul energetic nr. 4 devine indisponibil”, motivează oficialii companiei pe portalul de licitații publice.

Așa că achiziția trebuie făcută cât mai rapid în contextul crizei energetice pe care o traversăm. “Având în vedere necesitatea funcţionării blocurilor energetice din cadrul S.E. Rovinari în condiţiile unei cereri mari de energie electrică pe piaţa energetică si faptul ca la nivelul S.CEO S.A. nu se poate repara acest tip de motor, este strict necesară achiziţia în regim de urgenţă a serviciului de reparaţie motor 6 kV EPA bloc nr. 4”, mai arată Complexul.

Firmele interesate pot depune ofertele până pe 19 ianuarie.

Vizualizări: 3,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: