Un medic din Cărbuneşti, amendat că a dat prea multe concedii medicale

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au sancţionat un medic specialist din Târgu Cărbuneşti care acorda concedii medicale fără să ţină cont de legea în vigoare. De altfel, reprezentanţii CJAS Gorj vor publica în curând pe site-ul instituţiei topul medicilor care încalcă legea.

Medicul specialist din Târgu Cărbuneşti a fost găsit cu mai multe nereguli în ceea ce priveşte prescrierea şi eliberarea certificatelor medicale. Acesta a fost sancţionat conform legii cu 5.000 de lei. „Au fost verificaţi 31 de medici dintre care unul a fost găsit cu nereguli şi sancţionat cu suma de 5.000 de lei. Nereguli majoritatea privind prescrierea şi eliberarea certificatului medical. Acum sunt o serie de norme pe care medicii trebuie să le respecte când acordă un concediu medical”, a declarat Gheorghe Cocină, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Directorul CJAS Gorj are chiar de gând să publice un top al medicilor care acordă concedii medicale pe bandă rulantă pe site-ul instituţiei pentru ca aceştia să fie mai tot timpul în vizorul autorităţilor. „O să am în vedere chiar să fac un top al medicilor de acest gen şi să-l fac public pe site-ul instituţiei. Atunci nu o să mai fie un secret pentru nimeni pentru că sunt medici care au dat sute de concedii medicale”, a declarat Gheorghe Cocină.

Se pare că cei care vor domina topul sunt medicii de la ortopedie pentru că cele mai multe concedii medicale sunt acordate de aceştia. „Oricum, în top sunt cu siguranţă cum au fost tot timpul medicii de la ortopedie pentru că ei au întotdeauna scuze în sensul că e vorba de traumatologie şi se vindecă greu”, a precizat Gheorghe Cocină.

De altfel, măsurile luate de CJAS par să dea roade dacă ar fi să apreciem după numărul în scădere al concediilor medicale. „Dacă ar fi să luăm de la 4.000 de concedii câte au fost în luna februarie la 1.200 câte au fost în luna mai înseamnă că noua lege a fost benefică”, a adăugat Gheorghe Cocină.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: