Un mort la Drăgoieni, mai mulţi răniţi pe alte şosele

Două accidente s-au produs ieri dimineaţă la Târgu Jiu la o distanţă de câteva sute de metri între ele şi la doar câteva minute, pe bulevardul Victoria. Cu câteva ore înainte un tânăr îşi pierduse viaţa într-un alt accident la marginea municipiului, iar în alte evenimente de acest gen mai multe persoane au fost rănite, maşinile având şi ele nevoie de reparaţii capitale.

În primul dintre accidentele de ieri dimineaţă, şoferul a dislocat un stâlp metalic de la reţeaua electrică, fără a răni pe cineva, spre norocul său. Maşina lui, o Toyota cu două locuri, s-a ales cu motorul făcut praf, dar şoferul nu a păţit nimic. El afirmă că altcineva l-ar fi lovit şi l-ar fi direcţionat spre stâlpul pus la pământ, însă martori oculari afirmă că tânărul circula cu viteză mare. "Eram la sensul giratoriu de acolo şi l-am văzut cum a trecut cu încă unul cu maşina, parcă erau la raliu. Turau şi urlau motoarele că am crezut că e vreun avion pe aici. N-am apucat eu să mă pun pe o bancă pentru că am şi auzit o bubuitură mare. Zburase stâlpul metalic de aici. Dar motorul era accelerat rău de tot, vă spun, turbo, cum zic tinerii ăştia. Bine că nu a fost nimeni pe aici că murea sigur", spunea martorul la evenimentul respectiv.

Un alt accident s-a produs câteva minute mai târziu, o fetiţă de 11 ani fiind lovită pe trecerea de pietoni de la sensul giratoriu de pe bulevardul Victoria. Minora nu a suferit răni grave, fiind transportată la spital de către o ambulanţă. Şoferul maşinii este prietenul Nicoletei Popescu, fosta şefă de cabinet a fostului prefect Victor Banţa, aflată şi ea în autoturism alături de fratele ei. Cei trei au spus că nu aveau viteză, dar nu au avut vizibilitate din cauza unei dubiţe parcate chiar în apropierea trecerii de pietoni.

N-a mai luat curba

La Drăgoieni, în schimb, într-o curbă periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, un tânăr de doar 20 de ani şi-a pierdut viaţa în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Acesta a pierdut controlul maşinii şi, evident, a zburat de pe şosea direct într-un copac. Maşina s-a rupt în două, iar tânărul a murit pe loc. Cătălin Rozmarin mai era în maşină cu un amic în vârstă de 16 ani, care a avut şansă şi a scăpat cu răni uşoare. Niciunul dintre ei nu purta centura de siguranţă, după cum au spus poliţiştii. La câţiva kilometri distanţă, marţi seara, un tir cu remorcă a intrat pe contrasens şi a lovit o maşină, doi pasageri din aceasta ajungând la spital, fără a le fi puse vieţile în pericol. O minoră de 14 ani din Motru a ajuns şi ea la spital după ce o maşină a lovit-o în timp ce se angajase în traversarea străzii prin spatele unui autobuz oprit în staţie. Între timp, la filtrele organizate, poliţiştii au depistat şoferi băuţi la volan, vitezomani care nu au ţinut cont de restricţiile legale, oamenii legii sperând ca prin acţiunile lor de prevenire să reuşească să-i convingă pe cei care se urcă la volan să nu mai calce pedala de acceleraţie prea mult şi să manifeste mult mai multă atenţie în şofat.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: