Un motrean aprovizionează cu pâine supermarketurile din Oltenia

Un gorjean din Motru şi-a făcut propria afacere după o activitate de 20 de ani în minerit. Aurel Slapciu a reuşit să-şi deschidă două brutării, una dintre ele numărându-se printre cele mai moderne din ţară. Astfel, produsele sale de panificaţie au ajuns să fie vândute în aproape toate supermarketurile din Oltenia. După ce a devenit un om de afaceri cunoscut, Aurel Slapciu vrea să facă performanţă şi în zootehnie. În prezent, acesta îşi amenajează o microfermă pe care o va popula cu scroafe de rasă, aduse din Olanda.

Aurel Slapciu s-a gândit să-şi deschidă propria afacere încă din perioada în care lucra ca distribuitor la o firmă renumită din ţară. Această activitate o desfăşura, după orele de program, în timpul în care era angajat în minerit. Afacerea şi-a pus-o pe roate cu ajutorul un împrumut bancar. “Am urcat toate treptele ierarhice. Am crescut la ţară. Părinţii mei au fost oameni simpli. Iniţial, am lucrat ca ospătar, iar apoi m-am angajat în minerit. După orele de program făceam distribuţia produselor unei firme renumite din ţară. Luând contact cu diferiţi agenţi economici m-am gândit să-mi deschid propria afacere. Am plecat din minerit şi eu şi soţia mea, care lucra în acelaşi domeniu, şi ne-am deschis o brutărie în urmă cu 11 ani. Am închiriat un spaţiu şi câteva utilaje. Am luat un credit bancar, iar anul trecut am deschis, <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Motru, una dintre cele mai performante brutării din ţară. Lucrurile au mers bine şi am ajuns să avem contracte cu aproape supermarketurile şi magazinele mari din Oltenia”, a declarat Aurel Slapciu.

Vrea performanţă în zootehnie

După ce şi-a extins afacerea cu produse de panificaţie, Aurel Slapciu vrea să facă performanţă şi în zootehnie. Acesta îşi amenajează o microfermă pentru porci de rasă. “Am dat comandă în Olanda de cinci scroafe de rasă. Preţul uneia este de 8 milioane de lei vechi, iar greutatea în viu este de 112 kilograme. Purcelele sunt gestante, iar avantajul constă în faptul că purceii lor ajung la o greutate de 120 de kilograme la vârsta de cinci luni, iar carcasa este fără grăsime”, a precizat Aurel Slapciu. Pentru a avea un specialist în familie, aceasta şi-a îndrumat fiica să urmeze Facultatea de Agronomie. “Fiica mea este studentă la Agronomie, iar băieţelul meu are 12 ani. Mi-am îndrumat fata să urmeze această facultate pentru că de şase ani am intrat în contact cu specialişti din afara ţării şi sunt convins că un agronom în familie prinde bine”, a declarat Aurel Slapciu.

POLITICĂ

Aurel Slapciu este candidat al PP-DD la pe lista de consilieri ai Consiliului Judeţean Gorj. Acesta promite că va realiza sere şi solarii în Motru şi că va crea aproximativ 300 de locuri de muncă, sprijinit de doi investitori din Ungaria.                      

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: