Un nou GAL pe cale de a deveni funcţional în Gorj

Exemplul localităţilor care deja au primit fonduri în urma asocierii în GAL  Parâng a fost preluat şi de primăriile din zona oraşului Târgu Cărbuneşti. Este vorba despre 8 primării care şi-au dat acordul în vederea înfiinţării unui nou Grup de Acţiune Locală. Primarul de la Jupâneşti speră ca din luna iulie să se intre pe proiecte.

Un nou Grup de Acţiune Locală (GAL) este în procedură de înregistrare. Este vorba despre GAL „Prietenia” din care fac parte primăriile: Târgu Cărbuneşti, Jupâneşti, Bărbăteşti, Vladimir, Săuleşti, Drăguţeşti, Prigoria şi Albeni. „În momentul de faţă, GAL Prietenia se înregistrează la Judecătorie şi trebuie să ne alegem consiliul director. Se trece la atribuirea denumirii şi la constituirea de capital. Sperăm ca până la 1 martie să fie finalizată procedura, urmând ca din luna iulie să se poată trece pe proiecte. Se vor da fonduri pentru asfaltări de drumuri şi extindere reţea de apă şi canalizare în limita de 200.000 de euro/comună”, a declarat Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti.

Pentru oraşul Târgu Cărbuneşti fondurile se vor dubla. „La ora actuală se lucrează la ghid, în acesta urmând să fie trecute prevederi speciale pentru mediul urban. Mă refer la oraşul Târgu Cărbuneşti care are arondate foarte multe localităţi rurale. Primăria Târgu Cărbuneşti va beneficia de până la 400.000 de euro”, a mai precizat Petre Guşiţă.

PRECEDENT

Primăriile asociate în GAL Parâng au semnat deja contractele de finanţare pentru proiectele depuse. Fiecare administraţie locală beneficiază de fonduri în cuantum de aproximativ 180.000 de euro pentru infrastructură.

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: