Un nou parc fotovoltaic la Târgu Cărbuneşti

Autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti anunţă noi investitori în producerea de energie verde. Este vorba de înfiinţarea unei noi centrale fotovoltaice cu o putere de circa 5 MW/h. Deocamdată s-au efectuat lucrările de împrejmuire a terenurilor. Afacerea care se ridică la câteva milioane de euro este a unui investitor care a construit şi două microhidrocentrale în judeţul Gorj. În Cărbuneşti se află cel mai mare parc fotovoltaic din ţară, construit de firma Tinmar Ind.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, fiind între 3.000 şi 4.000 de panouri pe hectar. Energia care se va produce aici va fi livrată în sistemul energetic naţional. „În primă fază este vorba de 4 hectare de panouri fotovoltaice cu o putere de 1 MW iar după aceea va fi cea de-a doua investiţie care se va înrudi cu cealaltă în zona de nord a Cărbuneştiului, undeva lângă satul Cojani, încă 16 hectare cu 4 MW. În total 5 MW care se adaugă la cele 52 de hectare cu o putere instalată de 20 MW care sunt deja existente şi pompează în sistemul de distribuţie naţional de la jumătatea lunii iunie cei 20MW”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Noi locuri de muncă

Autorităţile locale vor avea de câştigat de pe urma acestei noi investiţii prin taxele şi impozitele care vor ajunge la bugetul local. De asemenea, câţiva localnici vor putea fi angajaţi la parcul fotovoltaic. „Avantajele pentru primăria Cărbuneşti sunt impozitele pe salarii, impozitul pe teren. Una din condiţiile oficiale nescrise a fost ca toţi cei care lucrează la faza de execuţie să fie din Gorj iar toţi cei care vor lucra la faza de funcţionare să fie din Cărbuneşti. La panoul cel mare sunt în jur de 25 de angajaţi, dacă facem extrapolare, vor fi în jur de 10 -12 şi aici pe trei segmente, pază, mentenanţă, supraveghere. Investitorul este din zonă şi important este că a investit aici”, a mai spus primarul Mihai Mazilu.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: