Un nou primar încearcă să facă lumină în contractele primăriei

Primarul comunei gorjene Săcelu încearcă din răsputeri să identifice toate contractele pe care predecesorul său le-a încheiat cu diferite firme. Deşi a fost viceprimar, Gheorghe Dumitrelea nu a avut acces la aceste documente. Unele contracte au generat şi suspiciuni.

Gheorghe Dumitrelea susţine că s-a ajuns în această situaţie pentru că la primăria Săcelu a existat transparenţă. "Eu am fost viceprimar şi nu am avut acces la multe informaţii şi cu atât mai puţin la contractele primăriei. Am solicitat de nenumărate ori în scris acest lucru, să mi se pună la dispoziţie, dar degeaba. O parte din personal a încercat mereu să blocheze lucrurile. Nu a existat şi nu există transparenţă", s-a plâns primarul.

Sunt şi contracte care îi ridică semne de întrebare noului primar, cum ar fi contractul încheiat de primăria Săcelu cu o firmă de salubritate. "Societatea de salubritate a fost plătită, fără a se stabili o sumă în Consiliul Local. Vorbim de o societate privată care a încheiat un contract cu primăria. Cei de la societate au casier personal, este totul cusut cu aţă albă", susține Dumitrelea.

Acesta nu este singurul contract problemă din Primăria Săcelu. „Sunt multe contracte expirate, de care eu nu am avut şi nu am cunoştinţă. Sunt şi datorii şi nu am o situaţie exactă a acestora. Mi se pare ciudat, un contract pentru o finanţare prin PNDL pentru asfaltarea unui drum din satul Bereasca, unde este o datorie de 260.000 de lei, care trebuie plătită din bugetul local. Nu îmi dau seama de unde această datorie pentru un drum de numai 2 kilometri. Mai este o datorie de 160.000 care a fot eşalonată. Ştiu doar nişte informații generale", a mai spus Gheorghe Dumitrelea, primarul din Săcelu.

Vizualizări: 2,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: