Un nou scandal în şcolile gorjene. Profesor acuzat de lovire!

Un elev de la Şcoala Generală Ecaterina Teodoriu a ajuns la spital după un incident petrecut în sala de clasa. Potrivit inspectorului general Justin Paralescu, la Şcoala Generala Ecaterina Teodoroiu a avut loc un conflict între doi elevi, iar un profesor care a intervenit pentru a aplana scandalul este acum acuzat că l-ar fi lovit pe unul dintre aceştia.

Un elev din clasa a V-a de la Școala Generală Nr 2 din Târgu Jiu își acuză profesorul de limba română ca a ajuns la spital pentru că l-a lovit. Conducerea școlii spune că a fost vorba doar de un conflict între doi elevi din clasa a cincia, pe care profesorul de limba română, Daniel Popa, ar fi încercat să îl aplaneze. Directorul unității, Gabriel Popescu, spune că cei doi elevi de etnie romă au întârziat la oră. „Copiii din clasa a V-a au venit la ora de limbă română după profesor, certându-se. S-au ciondănit, iar profesorul a intervenit între ei pentru a-i despărți. Varianta unuia dintre copii este că dascălul i-a tras o palmă în timp ce încerca să pună punct confruntării. Din această cauză elevul l-ar fi sunat pe tatăl său, care a alarmat la rândul său Poliția și Salvarea. Directorul școlii menționează că nu s-a petrecut nimic.  „Elevul a ajuns la spital după ce l-a sunat pe tatăl său, care a alarmat toate organele. Copilul nu are nimic. Nu are vătămări corporale. Pentru că este vorba de un incident petrecut în școală se va efectua o anchetă și se va lăsa cu sancțiuni”, mai menționează directorul Gabriel Popescu.

CE SPUNE POLIŢIA

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, incidentul s-a petrecut în jurul orei 15.30. „Am primit un apel pe numărul de urgență 112 din partea tatălui, care sesiza că fiul lui de 11 ani, elev în clasa a V-a la Școala Generală Nr 2 ar fi fost agresat de profesor în timpul orelor de curs și l-ar fi lovit pe copil cu palma peste față”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt al Poliției Gorj. Vor fi efectuate cercetările sub aspectul infracțiunii de lovire.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: