Un om politic îşi face fabrică de sucuri la Turcineşti

Iulia Vână, unul dintre viceprimarii municipiului  Târgu Jiu, înfiinţează o fabrică de sucuri naturale la Turcineşti. Proiectul este abia la început, iar viceprimarul nu vrea deocamdată să ofere prea multe informaţii. Cert este că a fost solicitată autorizaţia de construcţie la primărie, urmând ca după obţinerea tuturor avizelor să înceapă construcţia acestei fabrici.

Nici italienii şi nici canadienii nu vor fi cei care vor înfiinţa o fabrică care să producă sucuri naturale la Turcineşti, aşa cum anunţau autorităţile locale în ultimele luni. Iulia Vână, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, este cea care a preluat iniţiativa, care mai nou vrea să facă afaceri şi la Turcineşti. Spunem mai nou, pentru că viceprimăriţa mai are o deschisă o afacere. Este vorba de o fabrică de confecţii din Târgu Jiu. În Turcineşti se află cea mai mare plantaţie de cireşi din ţară, însă mai sunt şi suprafeţe însemnate plantate cu alţi pomi fructiferi.

Localnicii de aici au avut mai mereu probleme pe partea de desfacere a fructelor, iar o fabrică care să le preia ar fi binevenită pentru aceştia. „Este extraordinar de bine dacă se înfiinţează fabrica. Dacă preţurile merg bine să ştiţi că toată lumea se gândeşte să dea pentru sucurile astea naturale. Chiar dacă dă cu 50 de bani mai mult sau mai puţin, omul este sigur că vine să-i ridice produsul sau că are posibilitatea să-l ducă la fabrica respectivă”, a spus Gheorghe Sichitiu, fermier din satul Rugi. 

Viceprimăriţa nu vrea deocamdată să ofere prea multe informaţii în legătură cu această afacere. „E un proiect, dar este prematur să vorbesc pe tema asta deocamdată. Când va fi concretizat şi voi avea mai multe date o să spun mai multe. Deocamdată este o dorinţă, o aspiraţie şi un început. Am optat pentru Turcineşti din mai multe considerente, pentru că acolo este cel mai mare bazin din regiunea Oltenia de cireşe, de exemplu. Oamenii nu au unde să le comercializeze. E un mare păcat că nu se şi prelucrează niciunde în judeţ fructele şi legumele care sunt în excedent”, a spus Iulia Vână, viceprimarul din Târgu Jiu.

Prin înfiinţarea acestei fabrici de sucuri naturale vor fi create şi locuri de muncă. Rămâne de văzut dacă angajaţii vor fi din Târgu Jiu sau de pe plan local. „Eu am create un număr de 40 de locuri de muncă la fabrica de confecţii. Acestea ar veni peste. Asta este important. Este unul din obiectivele principale, crearea de locuri de muncă”, a mai spus Iulia Vână.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: