Un pandur a făcut legea în România-Franţa !

„Vlad Chiricheş, cel mai bun jucător al meciului dintre România şi Franţa”! Asta a titrat toată presa din ţară dar şi din străinătate după remiza albă a tricolorilor în faţa reprezentativei cocoşului galic. La primul meci oficial în naţională şi în faţa a 55 de mii de spectatori, Chiricheş s-a descurcat perfect şi a anihiliat superstarurile Benzema sau Ribery. Pandurii ar trebui să regrete că s-au grăbit să-l dea la Steaua pe numai 700 de mii de euro. Cota fundaşului de 21 de ani va exploda acum.

Într-un meci în care România a contat arareori în atac, greul a fost dus de apărarea lui Piţurcă. Selecţionerul a dat dovadă de curaj maxim. L-a introdus titular pe tânărul de doar 21 ani, Vlad Chiricheş dar mutarea i-a ieşit de minune. Păcat că Piţurcă nu s-a gândit să joace şi pe cartea ofensivei. Remiza albă cu Franţa scoate practic România din ecuaţia calificării pentru EURO 2012.

Chiricheş, imperial în faţa lui Benzema şi Ribery

Ca un veritabil „gambler” profesionist, Piţurcă a riscat în meciul capital cu Franţa şi l-a preferat pe Chiricheş în locul mult mai experimentatului Moţi. Primul pandur titular într-un meci oficial al naţionalei a făcut cuplu în centrul apărării cu Goian de la Rangers iar cei doi s-au completat de minune. Goian s-a făcut remarcat în startul meciului prin câteva intervenţii precise dar şi printr-o ocazie uriaşă la poarta lui Lloris. Apoi şi-a intrat în rol şi Chiricheş. Acesta a intervenit perfect în faţa giganţilor Benzema (Real Madrid) sau Ribery (Bayern Munchen) şi l-a scutit de nişte intervenţii dificile pe Tătăruşanu. Fundaşul pandurilor a prins din ce în ce mai mult curaj pe parcursul partidei şi la un moment dat părea că joacă de o viaţă în naţională, intervenind perfect la acţiunile francezilor. După o astfel de evoluţie la debutul oficial, Chiricheş n-are cum să nu devină piesă de bază în angrenajul lui Piţurcă.

„Nu mi-au tremurat deloc picioarele !”

„Am pierdut o calificare dar am câştigat un super jucător”. Cam asta a fost concluzia românilor după remiza albă cu Franţa. Cum Bosnia a câştigat în minutele de final cu Belarus, românii mai au nevoie doar de o minune pentru a merge la barajul pentru calificarea la EURO 2012. Din acest punct de vedere, Chiricheş râdea cu un ochi dar cu altul plângea la finele partidei de marţi seara. „Ne doream să învingem, dar nu am reuşit. E greu să ştim că aproape am ratat calificarea, dar asta este situaţia. Sper să continui cu astfel de evoluţii la naţională, nu mi-au tremurat picioarele chiar deloc împotriva francezilor, îi mulţumesc domnului Piţurcă pentru încredere. Se putea mai mult. Am avut puţine ocazii, dar clare. Suntem dezamăgiţi că am pierdut şansele de calificare, dar e tot ce-am putut. A fost o atmosferă senzaţională, îmi pare rău că nu i-am satisfăcut pe suporteri”, a spus Chiricheş care a fost protagonistul unui moment neplăcut la final. Prosport scrie că el împreună cu Luchin şi Bourceanu ar fi vrut să facă schimb de tricouri cu alde Benzema sau Ribery dar mijlocaşul lui Bayern Munchen a refuzat şi l-a îndemnat şi pe Benzema să facă la fel! Gestul extrem de grosolan al francezilor, protagonişti în scandaluri de sex cu minore nu cu mult timp în urmă i-a lăsat dezamăgiţi pe jucătorii lui Piţurcă iar aceştia au plecat cu capul în pământ la vestiare.

Pandurii l-au dat exact când nu trebuia !

Pandurii sunt mândri de Chiricheş dar ar trebui să-şi toarne şi cenuşă în cap că l-au vândut într-un moment cum nu se putea mai nepotrivit! Bossul Condescu l-a dat pe Chiricheş la Steaua amicului Gigi Becali, mutare care ve deveni efectivă din iarnă. Preţul trazacţiei, 700 de mii de euro, pare unul foarte mic dacă ne gândim la modul în care va exploda cota lui Chiricheş după meciul cu Franţa. Dar cum prietenii nu prea se refuză, Condescu s-a grăbit să i-l dea pe Chiricheş lui Gigi şi acum poate că regretă. Dacă mai aştepta până în iarnă putea obţine şi dublu pe fundaşul luat de la Internaţional Curtea de Argeş în vara lui 2010. De altfel deja se speculează că Chiricheş nici nu va apuca să joace pentru Steaua! Şi asta pentru i-a impresionat pe scouterii sosiţi pe Naţional Arena de la cluburile din străinătate care sunt gata să facă o ofertă Stelei. „E adevărat, scouterii mai multor cluburi l-au urmărit pe Chiricheş şi au fost foarte impresionaţi", a confirmatat impresarul jucătorului, Aurel Damian.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: