Gorj: 70 de locuri pentru carantină

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a declarat că la nivelul județului au fost stabilite spațiile în care vor fi duse eventualele persoane infectate cu coronavirus, fiind pregătite 70 locuri.  ”Spațiile vor fi extinse dacă evoluția situației va impune acest lucru. Sperăm să nu se întâmple acest lucru”, a spus prefectul Rujan.

Prefectul nu a spus unde sunt aceste locuri. “Aș prefera să nu spun deocamdată. Nu este un secret, dar sunt în proces de stabilire, de inventariere, de inspecție aceste spații. Sunt stabilie de principiu, urmând să vedem dacă sunt respectate rigorile”, a precizat prefectul. În județele în care s-a aflat unde sunt locurile de carantină au fost proteste, cum s-a întâmplat azi-noapte la Bechet, în județul Dolj.

Prefectul de Gorj a dat dispoziție ca toate spitalele din județ să-și realizeze stocuri de echipamente, dezinfectanți și medicamente.

În acest moment sunt mai mulți gorjeni sub observație. Medicul Larisa Panduru a vorbit despre trei gorjeni care au revenit, duminică seară, din Lombardia, dar nu din cele 11 localități afectate de coronavirus. Un alt gorjean, venit din China, se află în autoizolare până pe 3 martie.  Ulterior conferinței de presă a mai ajuns la spital și o studentă venită zilele trecute din Italia, căreia i-a venit rău la cursuri. De altfel, Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a anunțat suspendarea cursurilor până la finalul acestei săptămâni.

Vizualizări: 2,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: