Un primar PSD anunţă că trece la ALDE. Urmează şi alţii!

Primarul social-democrat din comuna gorjeană Teleşti a anunţat joi, 6 decembrie, că în 2020 va candida din partea ALDE Gorj. Ion Mischie a spus că nu se mai regăseşte în PSD. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, are informaţii că ALDE negociază şi cu alţi primari. „Am înţeles că ALDE discută şi cu alţi primari. Şi noi discutăm cu primari de la alte partide, că vom reuşi sau nu, că dânşii vor reuşi sau nu, rămâne de văzut”, a spus Cârciumaru.

Ion Mischie a devenit primar prin alegeri parţiale anul trecut, după ce fostul primar din Teleşti, Romulus Bîldea, a fost declarat incompatibil.

Bîldea va putea candida în 2020 şi este preferat de PSD Gorj. De altfel, acum un an, Bîldea l-a susţinut pe Mischie cu promisiunea că acesta nu va candida în 2020. „Eu ştiu de cuvântul pe care l-a dat, că va candida pentru acest mandat, urmând ca pentru mandatul următor să candideze domnul Bîldea. Noi vom câştiga din nou Primăria Teleşti prin candidatura domnului Bîldea. PSD Gorj nu consideră că plecarea domnului Mischie la altă organizaţie este o pierdere, dar îl atenţionez să respecte legea”, a spus Florin Cârciumaru la Radio Infinit.

Cârciumaru: L-aş sfătui să fie atent

Ion Mischie spune însă că nu s-a mai regăsit în PSD. „Alături de ALDE o să merg în 2020 la funcţia de primar”, a mai spus Mischie. Acesta nu îşi va pierde mandatul de primar pentru că nu pleacă acum la ALDE, ci abia în 2020.

Cârciumaru a spus că ştia de mai mult timp că primarul nu se mai înţelege cu consilierii din Teleşti. „Când am auzit ce se întâmplă cu domnul primar în relaţia cu PSD Teleşti, am ţinut să stăm de vorbă, am avut o întâlnire acum două săptămâni în organizaţie. Pe parcurs a apărut o răceală în relaţia domnului primar cu consilierii PSD, cu organizaţia PSD şi în mod special cu fostul primar Bîldea. Nu sunt prea multe de comentat, este opţiunea domnului primar de a pleca de la PSD şi de a merge la ALDE. În calitate de primar, l-aş sfătui să fie foarte atent, că legea trebuie respectată”, a spus Cârciumaru.

La conferinţa de presă a fost şi preşedintele ALDE Teleşti, Cristian Mischie, care a fost principalul contracandidat al lui Ion Mischie la alegerile de anul trecut.

Vizualizări: 1,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: