Un profesor din Târgu-Jiu a şocat înjunghiindu-se

Un bărbat din Târgu-Jiu a şocat prin modul în care a ales să se omoare. Dorin Dabelea, de 31 de ani, profesor respectat la Liceul Auto, nu va mai merge în faţa elevilor. Acesta a fost găsit mort în apartamentul său având foarte multe lovituri provocate de cuţit.

Dorin Dabelea preda de aproximativ şase ani limba engleză la Liceul Auto din Târgu-Jiu. El era titular şi foarte dedicat meserie de profesor, având chiar şi o clasă la care era diriginte.

Cu toate acestea, dascălul pare că avea probleme mult mai grave. Era obsedat că este bolnav şi nu era mulţumit de felul în care arată.

Dorin Dabelea locuia singur într-un apartament dintr-un bloc de lângă Penitenciar după ce părinţii lui s-au mutat la casă în Cartierul Drăgoieni împreună cu sora acestuia. Frecvent veneau să-şi viziteze fiul şi să-i aducă mâncare. Asta au făcut şi ieri de dimineaţă, însă nu au mai fost primiţi ca de obicei. Nu s-au gândit o secundă că-şi vor găsi fiul fără suflare. Dorin Dabelea zăcea în bucătărie într-o baltă de sânge după ce s-a tăiat cu cuţitul pe tot corpul. „Eu l-am văzut chiar în seara dinainte morţii. Era perfect normal. Liniştit, respectos. Nu era agitat sau să dea ceva de bănuit. De dimineaţă au venit părinţii lui să-i aducă mâncare şi-i mai dădeau bani din când în când. Mama lui l-a găsit în bucătărie, întins pe jos într-o baltă de sânge şi era tăiat peste tot. O grămadă de tăieturi de cuţit”. 

Era chinuit de felul în care arăta

Medicii legişti au spus că Dorin Dabelea avea probleme psihice. Suspiciunea ar putea fi confirmată dacă analizăm declaraţiile colegilor de la şcoală. Potrivit directoarei, acesta era trist pentru că nu avea o prietenă şi spunea că nu arată bine. „El era şi mai introvertit. În octombrie s-a învoit şi a plecat la Viena să-şi facă nişte analize, care a zis el atunci că i-au ieşit bine. Credea că suferă de o infecţie din copilărie şi voia să ia antibiotice. Acum ceva timp mi-a zis că a început să nu mai vadă, dar l-am încurajat şi chiar i-am promis că merg cu el la control că şi eu am nevoie de ochelari. Era totuşi stresat că nu arată fizic foarte bine şi cred că îl apăsa că nu avea pe cineva alături de el. Nu avea o prietenă. Poate era supărat din cauza problemelor de sănătate ale mamei care a suferit un infarct şi a suferit chiar şi o intervenţie chirurgicală. Nu ştim nici noi ce a fost în sufletul lui”, a declarat Alina Dănăricu, director Liceul Auto. 

A şocat şi medicii legişti

Medicii legişti au  înlăturat orice suspiciune cu privire la moarte tânărului şi susţin că acesta s-a sinucis. Modul în care Dorin Dabelea şi-a luat viaţa i-a şocat chiar şi pe ei, întrucât acesta prezentat mai multe tăieturi de cuţit pe tot corpul. „Este vorba de o sinucidere cu sânge rece aş putea spune, pentru că tânărul şi-a aplicat mai multe tăieturi de cuţit pe tot corpul. Se pare că avea ceva probleme psihice”, a declarat Dorin Dijmărescu, medic legist.

Vestea că Dorin Dabelea şi-a pus capăt zilelor i-a şocat şi pe vecini. „O familie deosebită, un copil deosebit, deştept, cuminte, liniştit, pâinea lui Dumnezeu. N-aş fi crezut vreodată că e capabil de aşa ceva. Nu a făcut niciodată probleme. Îl ştiu de mic copil că a crescut aici cu toţii copiii din cartier. Mama, cadru didactic, tata medic veterinar, el profesor de engleză, de o capacitatea şi o inteligenţă ieşită din comun. Nu avea probleme, prietenă nu avea. Eu nu l-am văzut cu nicio fată. Se stresa mereu că el are probleme de sănătate”, a declarat o vecină.

Cadrele didactice sunt în stare de şoc la aflare veştii. ”Eu sunt şocată. Am lucrat cu el patru ani de zile. Am avut o relaţie foarte bună. Părea o persoană foarte echilibrată. Nimeni nu s-a gândit vreodată că este capabil de aşa ceva”, a declarat profesoara Rodica Oprea.

 „Anchetatorii au fost anunţaţi chiar de mama tânărului. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de o sinucidere. Pe corpul tânărului s-au găsit multiple tăieturi de cuţit. Criminaliştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care tânărul şi-a luat viaţa şi mai ales ce l-a determina să recurgă la acest gest necugetat. Pentru asta aşteaptă şi rezultatele de la necropsie”.

Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj

 „Este inimaginabil ce s-a întâmplat. Era unul dintre cei mai buni profesori din şcoală. Era foarte bine pregătit, puteai să discuţi cu el absolut orice, pentru că era citit şi de o inteligenţă mai rar întâlnită. Era cotat ca unul din cei mai buni profesori”.

 Alina Dănăricu, director Liceul Auto

Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: