Un sac de bani în casa unei cerşetoare înmormântate pe banii primăriei

Caz incredibil la Târgu Cărbuneşti. O femeie în vârstă de 88 de ani, fostă asistentă medicală, îngrijită ani buni de primărie, recunoscută în zonă pentru faptul că cerşea, s-a dovedit a fi miliardară în lei vechi. Femeia a murit zilele trecute, fiind înmormântată ieri pe banii primăriei. Poliţiştii au găsit în casa femeii banii pe care i-a strâns ani buni din pensie şi pomana localnicilor. Femeia era singură pe lume, iar acum primăria speră să-şi recupereze sumele cheltuite pentru înhumare.

Este vorba de Elena Găraicu din Pojogeni care de mai mulţi ani locuia singură, după decesul soţului. Femeia era cunoscută în zonă ca fiind zgârcită, oamenii spunând că deşi avea lemne de foc în curte prefera să îngheţe de frig în casă. Cerşea prin localitate şi uneori la Târgu Cărbuneşti, deşi avea o pensie frumuşică, în trecut lucrând la Spitalul Militar din Craiova, dar şi la Târgu Cărbuneşti. Cum avea o vârstă înaintată, autorităţile locale, ştiind-o singură şi neajutorată, au sprijinit-o ani la rând, în fiecare zi un asistent al primăriei mergând la ea acasă, ducându-i de mâncare şi oferindu-i îngrijiri medicale. La ultima vizită, reprezentanţii primăriei au găsit-o moartă în casă şi au chemat poliţiştii din zonă. Când au căutat haine să o îmbrace pe femeie, au dat peste bani şi cecuri care se ridică la suma de un miliard de lei vechi. „O mamaie monitorizată de noi, care cerşea, fostă asistentă medicală, pensionară, căreia îi duceam de mâncare, s-a dovedit a fi miliardară. A murit şi a fost găsită în casa sa aproape un miliard de lei, peste 720 de milioane lei vechi plus cecuri. A îngropat-o primăria, dar o să ne recuperăm banii. Sumele găsite, în prezenţa organelor de poliţie, s-au depus la CEC şi, după taxa de succesiune, s-ar putea ca banii să rămână la primărie, pentru că nu are moştenitori. A fost căsătorită, dar fără copii. Avea o casă bătrânească”, a spus Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Conform asistentei medicale de la primărie, cea care s-a ocupat de bătrână în ultimii ani, femeia a murit în mod natural. „În urma vizitei la domiciliu, am găsit-o moartă. O monitorizam de patru ani. Am fost împreună cu poliţia locală, mergeam zilnic pentru că o ştiam cu probleme. Eu fiind asistent medical, monitorizam starea de sănătate. Poliţiştii au găsit o sumă importantă de bani. Cine s-ar fi gândit că are atâţia bani?! Nu este o moarte suspectă, este o moarte naturală”, a spus Mariana Tomulescu, asistent medical.

Primăria Târgu Cărbuneşti a cheltuit circa 2.500 de lei pentru înmormântarea femeii.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: