Un scandal mută Staţia de ambulanţă de la Târgu Cărbuneşti

Primarul din Târgu Cărbuneşti este primul ales local care a impus chirie pentru staţia de ambulanţă. Acuzaţia a venit din partea liderului de sindicat Cristi Aldescu şi a fost iniţial negată vehement de primar. „Minţiţi! Duceţi-vă şi controlaţi-vă la medic, că eu nu am spus aşa ceva”, a afirmat Mazilu. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Marian Niculescu, a spus că Mazilu este cel care minte, deoarece contractul de închiriere a fost semnat acum două săptămâni. Consecinţa este aceea că Ambulanţa a ales să se mute într-un nou sediu, oferit de Ocolul Silvic.

Discuţia dintre cei trei s-a purtat luni seara pe Gorj TV, în emisiunea „Provocare la adevăr”. Acuzaţia privind chiria percepută Staţiei de ambulanţă a venit prima dată dinspre liderul sindical Cristi Aldescu. „Este primul primar care pune chirie unui astfel de serviciu public. În plus, condiţiile sunt mizerabile, nu există apă pentru spălarea ambulanţelor”, a spus Aldescu.

Replica primarului Mihai Mazilu a fost destul de convingătoare: „Minţiţi! Duceţi-vă şi controlaţi-vă la medic, că eu nu am spus aşa ceva. Nu am cerut niciodată chirie, cum să cer aşa ceva?”. În privinţa lipsei unui spaţiu pentru spălat ambulanţele, Mazilu a explicat că există o spălătorie auto peste drum. „Noi trebuie să curăţăm şi dezinfectăm tărgi murdare de sânge”, i-a replicat Aldescu.

Mazilu: Nu este normal să iau chirie

În discuţie a intervenit şi Marian Niculescu, directorul SAJ Gorj, care a susţinut cele afirmate de sindicalist. Şi de această dată, replica lui Mazilu a fost dură: „Dumneavoastră ori nu auziţi bine, ori vă injectează cineva. Sub nicio formă nu s-a cerut chirie pentru Serviciul de Ambulanţă”.

Primarul Mazilu a dat înapoi abia atunci când i s-a spus că nu numai că a cerut chirie, dar a semnat şi contractul în acest sens. „Este un contract semnat de mâna mea şi de mâna dumneavoastră, acum două săptămâni, iar chiria este de 371 de lei pe lună”, a spus Niculescu. La aceste vorbe, Mazilu a spus că nu i se pare normal să perceapă chirie, dar măcar nu este mare.

Mizeria i-a scos din spaţiu

Niculescu susţine că a găsit un nou spaţiu pentru serviciul de ambulanţă de la Târgu Cărbuneşti, pus la dispoziţie de Ocolul Silvic. „Şi acolo vom plăti probabil chirie, dar măcar avem condiţii, avem apă caldă, avem birouri pentru personal. Ne pare rău că plecăm de lângă spital, dar nu mai putem sta în acele condiţii de nedescris”, a spus Niculescu.

Primarul Mazilu a fost deranjat de afirmaţie şi susţine că a făcut investiţii la staţia de ambulanţă, unde a pus termopane. Mai mult, a dat de înţeles că cei de la ambulanţă plătesc doar o parte din utilităţi, restul le suportă primăria. În privinţa mizeriei, vina e a celor care lucrează la Ambulanţă. „Acolo este o problemă cu disciplina. Să spună de câte ori am găsit la uşa lor zeci de mucuri de ţigară aruncate pe jos”, a acuzat primarul Mazilu.

TERMEN

Marian Niculescu spune că staţia de ambulanţă din Târgu Cărbuneşti are contract de închiriere cu primăria până la finalul anului. Acesta speră că mutarea se va face mult mai devreme, imediat ce vor fi încheiate formalităţile cu Ocolul Silvic şi va fi mutat sistemul de telefonie de către STS.

ACUZĂ

Niculescu susţine că staţia de la Cărbuneşti risca să fie închisă din cauză că primarul nu a dorit iniţial să semneze nici măcar contractul de închiriere, iar cei 14 angajaţi să rămână pe drumuri. Directorul SAJ mai spune că a avut oferte să mute staţia la Căpreni sau la Săuleşti, unde primarii l-au asigurat că va beneficia de toate condiţiile necesare.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: