Un sfert din locuinţele din Gorj, recenzate în primele trei zile

Peste un sfert din numărul total de locuinţe din judeţul Gorj au fost recenzate în primele trei zile. Cei mai harnici în ceea ce priveşte colectarea datelor de pe teren s-au dovedit a fi recenzorii din comuna Săcelu, unde peste 44% dintre gospodării au fost recenzate, iar cei mai leneşi cei din comuna Schela, unde unul dintre recenzori a dat bir cu fugiţii. Chiar dacă unele persoane sunt reticente în ceea ce priveşte acordarea CNP-ului, acestea trebuie să ştie că informaţiile sunt confidenţiale.                          

Din datele centralizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Gorj reiese că în primele trei zile de colectare a datelor din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor au fost recenzate 41.425 de locuinţe, reprezentând 25,78% din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate şi un număr de 100.830 persoane, care au fost prezente, temporar absente şi plecate pentru o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte. Înregistrarea datelor a fost superioară mediei calculate la nivel de judeţ. Cel mai bine din acest punct de vedere stă comuna Săcelu, unde 44,41% din locuinţe au fost recenzate, urmată de comuna Brăneşti, cu 40,39% de gospodării recenzate, Jupâneşti, cu un procent de colectare de 40%, Cătunele, unde datele s-au adunat în procent de 39,81% şi Runcu, cu 34,94%. La polul opus, cel mai scăzut ritm s-a înregistrat în comuna Schela, cu 11,54% de locuinţe recenzate, urmată de comunele Turcineşti, Hurezani, Motru şi Bustuchin.

Au dat bir cu fugiţii

În aceste zile aproape zece recenzori din Târgu Jiu, Rovinari şi Schela au renunţat la această activitate. Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Vasile Păunescu, a declarat că unul dintre recenzori şi-a găsit un loc de muncă, iar ceilalţi de asemenea au invocat motive serioase. Aceştia au fost înlocuiţi cu recenzorii de rezervă. Pentru cele 12 zile prestate recenzorii vor primi câte 750 lei. Fiecare zi este plătită cu 50 lei, însă suma este ulterior impozitată. Timpul pe care un recenzor trebuie să îl petreacă cu un interlocutor diferă în funcţie de numărul formularelor care trebuie completate, între 30 minute şi 50 minute.

PRECIZĂRI

Directorul Vasile Păunescu spune că preluarea CNP-ului nu are nicio legătură cu alegerile sau cu alte lucruri la care se gândesc oamenii atunci când trebuie să prezinte buletinul. De asmenea, se face precizarea că la un an după încheierea prelucrării formularele cu datele personale vor fi distruse fizic. Informaţiile furnizate de populaţie vor fi utilizate exclusiv în scop statistic, ele nu  vor fi comunicate altor instituţii şi nu vor putea fi folosite.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: