Uniforme şi ghiozdane pentru cei mai mici şcolari din Câlnic

Clopoţelul a sunat ieri şi pentru cei aproximativ 250 de elevi din Câlnic. Prima zi de şcoală a fost aşteptată cu interes atât de copiii de la grupa pregătitoare, cât şi de elevii claselor I. Asta pentru că toţi au fost curioşi să vadă ce se află în ghiozdanele date de primărie. Ca în fiecare an, autorităţile au cumpărat uniforme şi ghiozdane pentru cei mai mici dintre şcolari.

Dumitru Vulpe, primarul de la Câlnic, a participat ieri la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2014/2015 organizate la unităţile de învăţământ de pe raza comunei. Edilul local a vrut să se asigure că toţi cei aproximativ 250 de elevi din Câlnic încep şcoala în condiţii normale. „La nivelul comunei avem patru şcoli primare şi o şcoală gimnazială. La toate unităţile de învăţământ s-au efectuat reparaţii şi igienizări. De asemenea, toate au fost aprovizionate cu lemne asigurându-se stocul necesar pentru a sezonul rece. Împreună cu şeful de post şi conducerea şcolii din centru am participat la festivităţile de deschidere a noului an de învăţământ, la toate şcolile din comună: Câlnic, Câlnicul de Sus, Hodoreasca şi Pinoasa”, a declarat Dumitru Vulpe.

Începerea noului an şcolar a fost aşteptată cu interes de către copiii care au mers la clasa pregătitoare şi în clasa I. Ca de fiecare dată la început de an şcolar, autorităţile au cumpărat uniforme şi ghiozdane pentru bobocii care au trecut pragul şcolii. „Dacă la sfârşit de an şcolar premiem elevii cu rezultate bune şi foarte bune, la început de an şcolar alocăm fonduri din bugetul local pentru cei mai mici dintre şcolari. Şi anul acesta am cumpărat uniforme şi ghiozdane pentru copiii de la grupa pregătitoare şi din clasa I. La indicaţiile învăţătorilor am echipat ghiozdanele cu tot ce le trebuie copiilor în acest an şcolar, începând de la caiete şi stilouri, până la creioane colorate şi hârtie creponată”, a mai precizat primarul Vulpe.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: