Unitatea de Primiri Urgenţe rămâne cu un singur medic

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu va funcţiona în curând cu un singur medic specialist. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care Ramona Oprea va pleca la cursuri de specializare la Timişoara. Conducerea Spitalului Judeţean va apela la ajutorul medicilor de gardă care vor asigura şi urgenţe. Subsecretarul de stat, Raed Arafat, susţine că specializarea medicilor de la Unităţile de Primiri Urgenţe este un lucru foarte bun.

De aproximativ doi ani, Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean funcţionează cu doi medicii, unul dintre ei fiind angajat pe o perioadă determinată şi nu are specializare în medicina de urgenţă. Ramona Oprea va pleca în curând la cursuri de specializare pentru medicina de urgenţă la Timişoara, timp în care UPU a spitalului va funcţiona cu un singur medic. Nu este prima dată când Ramona Oprea merge la cursuri de specializare în acest domeniu iar acum aşteaptă avizul Ministerului Sănătăţii. „O să plec la cursuri la Timişoara pentru că am mai fost şi trebuie să mai merg. Nu ştiu exact când o să plec pentru că există o planificare şi încă nu s-a stabilit, probabil că la sfârşitul iernii, pe o perioadă de şase luni iar de organizare nu ştiu nimic”, a declarat Ramona Oprea.

Constantin Pălivan, directorul adjunct al spitalului, s-a gândit să ceară ajutorul medicilor de gardă şi a medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru a primi pacienţii la Unitatea de Primiri Urgenţe. „Nu ştim exact când va pleca medicul la cursuri pentru că nu am primit avizul de la subsecretarul de stat Raed Arafat şi nici nu s-a stabilit cine va suporta costurile cursului dacă spitalul sau Ministerul Sănătăţii. Cel mai probabil ne vom întoarce de unde am plecat în urmă cu câţiva ani când doamna doctor care va rămâne şi va lucra de dimineaţă până la ora 16.00, când urgenţele vor fi asigurate de către medicii de gardă. Ne-am gândit să cerem şi ajutorul medicilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă care au competenţe în medicina de urgenţă”, a spus Pălivan.

Subsecretarul de stat, Raed Arafat, este de acord cu plecare Ramonei Oprea la cursuri pentru că actul medical trebuie să fie de cea mai bună calitate. Totodată, el susţine că şi până acum medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost ajutaţi de medicii care erau de gardă. „Este bine ca medicul să meargă la cursuri de specializare pentru că este nevoie să avem un act medical de calitate mai ales în Unităţile de Primiri Urgenţe. La Târgu Jiu dacă sunt doi medici oricum erau sprijiniţi de medicii de gardă, aşa cum se va întâmpla cel mai probabil şi pe perioada în care medicul respectiv va fi la cursuri. Acum este plecat un grup de medici la Timişoara la specializare şi când îl vor finaliza va pleca şi medicul de la Târgu Jiu împreună cu alţi medici din ţară”, a declarat Raed Arafat.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: