Reluarea campionatelor de fotbal în România este incertă

Zilele rămase până la ridicarea stării de urgenţă vor fi decisive pentru reluarea competițiilor sportive sau prelungirea pauzei din campionatele româneşti. Președintele României a anunțat în ce condiții s-ar putea da startul fotbalului: ”Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă  în cadrul căreia a vorbit despre relaxarea măsurilor după data de 15 mai, când va expira starea de urgență. În același timp, a vorbit și despre reluarea competițiilor sportive și condițiile în care s-ar putea face acest lucru. Din câte a lăsat de înțeles, deocamdată nu s-a luat vreo decizie clară în această privință, dar un lucru este aproape sigur, acela că dacă răspunsul va fi afirmativ, dacă se vor relua competiţiile, evenimentele de acest tip se vor desfășura fără spectatori.

În funcție de modul în care va evolua pandemia de COVID-19 în România, în zilele rămase până pe 15 mai, se va lua o hotărâre cu privire la posibilitatea ca echipele să se antreneze după starea de urgență, iar apoi să înceapă meciurile oficiale. ”Faptul că din 15 mai vor relaxa anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viaţa normală de dinainte de epidemie. Nu înseamnă o revenire bruscă la normalitate. Ne vom putea întâlni maximum câte trei, nu vom putea, o bună perioadă, să ieşim la restaurant sau la mall. Nu vom putea părăsi nici localitatea, decât cu un motiv serios. La uşa instituţiilor va fi cineva care ne va măsura temepratura, să nu fim bolnavi”, a spus preşedintele lăsând să se înţeleagă că sporturile de echipă nu se vor putea relua în condiţiile în care nu se pot aduna mai mult de trei persoane, iar dacă se vor relua unele competiţii, acestea se vor desfăşura fără spectatori: „Competiţiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra, din păcate, în normalitate”.

Devine tot mai îndepărtată o posibilă reluare a fotbalului din România în aceste condiţii, mai ales că s-a precizat clar că localităţile carantinate rămân închise şi nu se va permite deplasarea în afara localităţilor după 15 mai.

Tot mai multe state europene anunţă abandonarea campionatelor, după Olanda şi Franţa, acum şi Italia urmând să anunţe îngheţarea actualului sezon. Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca actualul sezon al Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: