Unora chiar le place să fie îngropați în zăpadă

În lumea mondenă se vorbește de mult timp de faptul că între Gigi Becali și Whitney Houston ar fi existat o asemănare. Gurile rele nu se refereau nici la credința celor doi, nici la faptul că amândoi ar ține cu Steaua și nici măcar la acela că și cântăreței de culoare îi plac mieii, în special cu usturoi. Culmea (având în vedere contextul în care am auzit zilele astea, în același timp, de ei), lucrul care îi leagă pe cei doi este... zăpada. Sâmbătă noaptea (ora României), ora 15:55 locală, Whitney Houston a fost găsită moartă în cada unui hotel din Los Angeles. Fără să fie cunoscute cauzele exacte ale morții, e de presupus că a fost o urmare a dependențelor multiple de care suferea Houston, cea mai celebră fiind dependența de cocaină, drog intitulat, în argoul consumatorilor, ”zăpadă”. Cocaina este drogul oamenilor care vor să se simtă siguri pe sine și mereu în vervă. Îți dă energie, îți suprimă senzația de foame și te face să te simți în stare de orice mai ceva decât o face alcoolul. Toate acestea îl fac drogul preferat al vedetelor, care prizează cocaină ca să reziste mai mult pe scenă, să fie mai dezinhibate la aparițiile în public, să slăbească sau pur și simplu să se simtă mai bine în club sau la petreceri.

Cocaina îți poate da suficientă încredere în forțele tale cât să te crezi în stare să faci ceva ce și lui Dumnezeu i s-ar părea peste mână. Ca de exemplu te poate face să crezi că ai putea rezista celei mai geroase nopți din ultimii ani petrecând-o sub cerul liber sau că ai putea deszăpezi de unul singur un județ întreg în timp scurt.

Nu încercați acasă, totuși. Pe lângă dependența supărătoare, cocaina are și alte efecte nocive destul de nasoale: în primul rând, te face puțin ciclotimic. Adică atunci când ești sub influență treci brusc de la stări de euforie la stări de depresie, de la încredere maximă în propriile forțe la pesimism extrem, de la râs dezlănțuit la furie oarbă, de la ”îi dau afară pe toți” la ”câștigăm campionatul și cupa campionilor”. Și, în cele din urmă, te poate face să te autoelimini, cum i s-a întâmplat bietei Whitney Houston. Spuneți NU drogurilor, spuneți NU vedetelor de la televizor.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: