Update: Dan Voiculescu merge la puşcărie. Judecătorii i-au dublat pedeapsa!

Update: Dan Voiculescu merge la puşcărie. Judecătorii i-au dublat pedeapsa!

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat vineri, 8 august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, pedeapsă dublată faţă de cea de la prima instanţă. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul ministru Sorin Pantiş – 7 ani cu executare; Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetări Alimentare – 8 ani cu executare; Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului - 8 ani cu executare, Jean Cătălin Sandu - 6 ani cu executare, Vlad Săvulescu- 6 ani cu executare,  Flavius Adrian Pop – 5 ani cu executare; Gheorghe Sin – 4 ani cu suspendare; Constantin Baciu – 4 ani cu suspendare; Alexandru Petre– 4 ani cu suspendare; Grigore Marinescu – 3 ani cu suspendare; Vica Ene – 3 ani cu suspendare.

În dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare a fost stabilit şi un prejudiciu de aproape 60 de milioane de euro.

Verdictul a fost citit de judecătoarea Camelia Bodgan. Dan Voiculescu a aşteptat sentinţa în sediul firmei Grivco, alături de avocat.

La prima instanţă, în septembrie 2013, Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene. În cazul lui Marian Gheorghe Domnişoru, instanţa a dispus încetarea procesul penal, constatând că acesta a decedat în cursul procesului penal.

Tot la prima instanţă, Dan Voiculescu a primit 5 ani cu executare pentru spălare de bani.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: