USL păstrează în funcţii directorii puşi de PDL

Copreşedintele USL Gorj Florin Cârciumaru anunţa acum două zile startul discuţiilor pentru nominalizări la deconcentrate. Ieri însă nu a avut loc nicio şedinţă. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu ştia despre această întâlnire, iar liderul PNL Gorj Dian Popescu nu ar fi putut participa pentru că a fost la Tribunal. Oricum, la prima vedere pare că la cârma mai multor instituţii vor rămâne oameni promovaţi de PDL. Prim-vicepreşedintele PDL Gorj Dan Vâlceanu nu scapă ocazia şi le reaminteşte useliştilor că nu demult spuneau vrut şi nevrute despre directorii susţinuţi de ei, dar pe care acum îi păstrează.

În presă au apărut două liste cu deconcentrate, una a PNL, alta a PSD. Nu este însă nicio listă cu instituţiile pentru PC. Ieri, preşedintele PC Marius Borcan nu a fost de găsit pentru a comenta această situaţie.

Mai exact, Social-democraţii ar urma să pună director la Direcţia de Sănătate Publică, unde Marius Boeriu ar fi înlocuit cu Creola Enoiu, la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în locul lui Radu Socolovschi ar putea veni Nicolae Giorgi, OPC unde deja a fost numită Daniela Michi. Casa de Pensii pare că revine tot PSD, dar în funcţie va rămâne tot Rodica Ghimişi. La Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă va fi susţinut cel mai probabil actualul director Romeo Chiriac, mai ales că acesta a susţinut şi concurs pe post. Pe lista PSD mai este şi Direcţia de Statistică unde director ar putea rămâne tot Geo Popescu. Inspectoratul Şcolar este la PSD, dar nici până acum nu a apărut un nume pentru postul de inspector general, actualul inspector general adjunct Ion Işfan sperând că va fi susţinut pentru acest post.

Liberalii propun directori pentru Direcţia Silvică, unde liberalul Ovidiu Cârstoc l-a înlocuit deja pe Gheorghe Novac. La Direcţia Sanitar Veterinară director pare să rămână tot Ion Iliuţă. 

La Direcţia pentru Agricultură ar putea fi numit director Valentin Priopreanu iar Virgil Drăguşin la Vama Târgu-Jiu. Se pare că funcţia nu-l prea satisface pe Drăguşin, care consideră că Vama este aproape de închidere. La Ambulanţă era vehiculat numele unui medic, Dan Vâlceanu, pentru înlocuirea lui Marian Niculescu. La APIA, directoarea Corina Dorobanţu ar avea şanse să rămână. Se pare că la referendum, Dorobanţu „a muncit pentru USL“, spun surse.

Pedelişti pe funcţii

Direcţia de Finanţe pare să fie pe lista PSD, dar pe funcţie va rămâne actualul director, pedelistul Ion Cupă. La fel se întâmplă şi la Direcţia de Cultură, unde Pompiliu Ciolacu rămâne director, judecând după relaţia pe care o are cu senatorul PSD Toni Greblă. Mai mult, şi naşul lui Ciolacu, Liviu Andrei, pare să fie pe bune cu useliştii, ce i-au asigurat un post călduţ în Capitală.

Horaţiu Gorun rămâne director şi în guvernarea USL la Direcţia pentru Tineret şi Sport.

Şi liberalii vor ţine pedelişti pe posturi. La Inspectoratul Teritorial de Muncă rămâne George Romanescu, Ovidiu Ilie la Garda de Mediu şi Gigi Trifoi la Garda Financiară.

Nu a fost nicio întâlnire azi (nr ieri). (..) Oamenii pot depune CV-uri la Minister, dar decizia se ia la Bucureşti. Nu avem omul şi cerem instituţia. În plus, dorim să promovăm oameni din interiorul instituţiei

Mădălina Ciolocoi

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: