USL trăiește, dar nu prea gândește

Unii oameni sunt nehotărâți. Mulți. Tânjesc după ceva o viață întreagă și brusc, atunci când au acel ceva, realizează că nu și-l doresc de fapt foarte tare. Aș fi vrut să spun că Tăriceanu cu nevestele l-a bătut pe Năstase cu casele. Am avut Tăriceanu cinci-nunteanu și Năstase patru-case. Diferența este că Tăriceanu a renunțat, totuși, la fiecare dintre primele patru soții, nu și-a făcut un harem de case, cum și-a dorit Bombonel.

Tăriceanu este fost fotomodel. Dacă tot e să avem prejudecăți, măcar să nu le avem pe toate. Adică măcar să nu plecăm de la premisa că un fotomodel bărbat este automat mai inteligent decât unul femeie. Călin Popescu Tăriceanu e dovada vie și umblătoare (aproape vorbitoare) a faptului că și cea mai aeriană duduie poate părea coerentă și bine ancorată în real, prin comparație. Tăriceanu este un copil cu părul alb care nu stăpânește acuzativul. Nu doar instabilitatea sa emoțională o demonstrează (cam ce vârstă emoțională trebuie să ai ca să-ți părăsești o nevastă superbă și mamă a copiilor tăi pentru una chiar și mai tânără, la 60 și ceva de ani?). Pe mine mă îngrijorează și aceea psihică. Vă mai amintiți celebrul bilețel roz fluturat de Udrea într-o emisiune televizată? „Dragă Traian, te rog să intervii pentru Patriciu la parchet”, rostea netulburat cel care la acea dată era premierul României.

Acum, aflăm în primul rând că Tăriceanu a plecat din PNL. Îl părăsise fix ca pe o nevastă, pentru una mai bună, dar apoi bunăciunea i-a dat cu flit. Când Tări a pus degetele sale noduroase de motociclist la carotida USL-ului despre care PSD-iștii susțineau că ”trăiește”, Tăriceanu și-a făcut cruce și-a răspuns cu foc în priviri: ”Dumnezeu să-l ierte și supușii lui să-l voteze! M-ați păcălit? Bine, atunci eu mă întorc la PNL!”

Dar ce ne facem acum că nici PNL-ul nu-l prea vrea pe Tăriceanu? Eu zic să fie corecți cu ”cel mai performant prim-ministru al României” și să-l tragă la sorți, cu șanse egale, toate partidele politice implicate în campanie. Și unde iese, acolo să nu candideze!

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: