Uzina Mecanică Sadu, salvată de un nou Parc Industrial

Uzina Mecanică Sadu ar putea scăpa de aproximativ 60% din datorii prin înfiinţarea unui nou Parc Industrial. Obiectivul va fi atins datorită unui program de reorganizare şi eficientizare, demersurile efectuându-se chiar în această perioadă. Potrivit proiectului, noul Parc Industrial va avea o suprafaţă de circa 11 hectare şi va putea deveni funcţional anul viitor. Lorin Boian, directorul general al ROMARM, spune că, în momentul de faţă, se aşteaptă avizarea documentaţiei de către minister.

Lorin Boian, fostul director al UM Sadu, în prezent director general al ROMARM, împreună cu Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, se vor întâlni, în această săptămână, cu reprezentanţii MAI în vederea definitivării proiectului potrivit căruia urmează să fie amenajat un nou Parc Industrial. “În aceste zile îl aştept la Bucureşti pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru a putea participa la o întâlnire cu secretarul de stat din MAI. Documentaţia care vizează întocmirea unui nou Parc Industrial a fost transmisă la minister de aproximativ un an. În momentul de faţă, se află la Comisia Juridică spre avizare şi sperăm ca până în lunile octombrie-noiembrie să se rezolve problemele, iar proiectul să poată fi redactat într-o formă de hotărâre de guvern cât mai repede. Apoi, în termen de trei luni, urmează ca suprafaţa respectivă să intre în administrarea Consiliului Judeţean”, a declarat Lorin Boian.

Scapă de datorii de sute de miliarde

Noul Parc Industrial de la Sadu va avea o suprafaţă de aproximativ 11 hectare şi va reduce datoriile Uzinei Mecanice cu 60%. “În momentul de faţă, UM Sadu are datorii de aproximativ 1300 de miliarde de lei vechi. Prin înfiinţarea Parcului Industrial se vor şterge 60% din datorii. Acest Parc Industrial va avea o suprafaţă de circa 11 hectare, 5 hectare în zona depozitelor de la Sadu I şi restul la Sadu II, în continuarea Parcului existent. ”,  spune Lorin Boian. Fostul director al UM Sadu a mai precizat că, după ce suprafaţa de 11 hectare va fi dată Consiliului Judeţean, vor fi retrase utilajele din zonă.   

În momentul de faţă, la Bumbeşti Jiu există un Parc Industrial subordonat Consiliului Judeţean, care este ocupat aproape în totalitate. Chiar dacă pierderile din anii trecuţi nu au putut fi recuperate, cu banii încasaţi în ultima perioadă s-a reuşit să se acopere o parte din datorii, susţine directorul Cristian Toader Pasti.

PROFIT

Directorul actualului Parc Industrial estimează ca unitatea va merge pe profit începând din primăvară. “În ultimele trei luni am reuşit să achităm 180 de milioane de lei vechi la Direcţia de Finanţe şi mai avem de plătit aproximativ 200 de milioane. În momentul de faţă, veniturile Parcului Industrial depăşesc cheltuielile, dar nu putem vorbi încă de profit întrucât venim cu pierderi din anii anteriori. Cred că începând din luna martie a anului viitor vom merge pe profit”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: