Va falimenta Consiliul Judeţean Gorj şi clubul primăriei?

Consiliul Judeţean Gorj a susţinut până acum financiar două cluburi locale, unul de baschet şi unul de fotbal, iar finalul a fost falimentul la baschet şi insolvenţa la fotbal. Acum atenţia Consiliului Judeţean se îndreaptă către echipa de handbal feminin a clubului primăriei.

Consiliul Judeţean Gorj a susţinut financiar de-a lungul timpului fosta echipă Energia, intrată în faliment, şi clubul Pandurii Târgu Jiu, aflat în insolvenţă şi ameninţat de faliment. Recent, Consiliul Judeţean Gorj, prin preşedintele Cosmin Popescu, a anunţat că va susţine financiar echipa de handbal feminin a clubului primăriei în Liga Florilor.

Formaţia feminină a CSM va avea nevoie de un buget consistent de câteva milioane de euro pentru a rezista în prima ligă de handbal, primăria asigurând doar 1,5 milioane de euro pentru acest an. Cum până acum CJ Gorj şi-a asociat numele numai cu insuccese în sport, respectiv falimentul clubului Energia şi insolvenţa clubului Pandurii, există temerea că o soartă similară ar putea avea şi echipa de handbal feminin a clubului primăriei dacă va primi finanţare de la Consiliul Judeţean.

De altfel, după cum s-a văzut la Pandurii, CJ Gorj s-a angajat că dă banii la club doar pe hârtie, uitând să îi mai şi vireze clubului, pentru că altfel nu ar fi pierdut procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cel mai probabil la fel "i-a dat" şi la clubul Energia, care a intrat în faliment şi nu a mai avut cine să mai ceară banii promişi înainte de cererea insolvenţei şi apoi a falimentului.

Acum, primarul Marcel Romanescu confirmă faptul că şi Consiliul Judeţean va veni alături de primărie să susţină echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu. „Am văzut declaraţia care confirmă discuţiile pe care le avusesem cu Consiliul Judeţean, că şi CJ se alătură acestui proiect. Consiliul Judeţean ne-a promis alocare de sume către club. Ne-au primis o rectificare în vară, în condiţiile în care promovăm. Şi,mi se pare normal, Consiliul Judeţean ne-a spus foarte clar, dacă ajungeţi în Liga Florilor şi noi ne simţim obligaţi să susţinem această echipă, mai ales că vom intra într-o competiţie foarte selectă, cel mai puternic campionat din România”, a precizat edilul la Radio Infinit.

Nu se ştie exact suma de bani pe care Consiliul Judeţean a va da echipei de handbal fete a clubului primăriei, dar se ştiu cheltuielile uriaşe din Liga Florilor unde contractele jucătoarelor sunt de câteva mii de euro chiar şi la echipele din subsolul clasamentului. Un exemplu de contract de zeci de mii de euro este cel al Cristinei Neagu, care a semnat anul trecut pentru 20 000 de euro pe lună prelungirea contractului cu CSM Bucureşti. 

Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: