"Vă promit că în turul II îl veţi regăsi pe Traian Băsescu"

Traian Băsescu a spus în urmă cu câteva minute, într-o discuţie televizată cu Ion Cristoiu: "Vă promit că în turul II îl veţi regăsi pe Traian Băsescu. Acum a trebuit să mă menţin mai mult în postura de preşedinte, nu de candidat. Dar în al doilea tur vom fi doi candidaţi". Băsescu a spus că asta nu înseamnă că va ieşi la atac, ci că va fi o dispută.

În confruntarea de acum câteva ore pe care a avut-o cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu, Băsescu a fost mult prea tehnic în comparaţie cu aceştia. De astfel, Băsescu nu s-a sfiit să recunoască în emisiunea lui Radu Moraru că a fost surprins să găsească un Mircea Geoană care a evoluat mult de la ultima confruntare electorală. "Cred că în 2014 ar putea să devină un bun preşedinte, dacă mai întâi va deveni preşedinte în propriul partid, nu o anexă a lui Ion Iliescu, Hrebenciuc sau Vanghelie", a spus Traian Băsescu despre Mircea Geoană. Despre Antonescu nu a avut însă aprecieri similare, criticându-l ca urmare a lipsei de sinceritate. "Să încerce să mă facă pe mine un simbol comunist, în condiţiile în care el a predat copiilor lecţii de comunism... Eu am fost un purtător de carnet de partid, dar fiind comandant de navă am călătorit mult în străinătate şi, când mă întorceam acasă, le vorbeam fetelor mele despre ceea ce am văzut acolo, nu le dădeam lecţii de comunism", a spus Traian Băsescu.

Jurnalistul Ion Cristoiu a reuşit prin întrebări să îl scoată de Traian Băsescu din ţinuta rigidă de preşedinte şi l-a făcut să vorbească deschis despre multe probleme care i-au afectat imaginea. Băsescu a vorbit despre regretul său privind ruperea relaţiilor bune pe car ele avea cu jurnaliştii atunci când era prima general. "Mi s-a luat această sarcină pe umeri de către un consilier care mi-a sugerat că nu se cade ca eu, ca preşedinte, să mai am astfel de preocupări. Mă ocup eu, mi se spunea, iar când mi-am dat seama ce se întâmplă era prea târziu să mai reacţionez. Ar fi părut că mă ploconesc şi sunt şi eu orgolios, dar după alegeri sper să revin la relaţia bună cu presa pe care am avut-o".

În finalul discuţiei, prelungită cu mult peste durata programată, pentru că Băsescu nu se mai dădea dus din studio, Ion Cristoiu a declarat că nu va mai participa la astfel de întâlniri. "Recunosc că m-aţi cucerit aşa, faţă în faţă, aşa că o să evit să ne mai întâlnim", a spus Cristoiu. Jurnalistul a explicat de ce nu îl mai critică pe Băsescu de câteva săptămâni, după ce patru ani l-a tocat mărunt seară de seară. "Acum este un armistiţiu pentru că sunteţi candidat. Dacă veţi câştiga voi trece iar în opoziţie, dacă veţi pierde alegerile veţi avea în mine un susţinător", a spus Cristoiu.

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: