Vacanţa de vară, prelungită cu o săptămână

Elevii gorjeni mai stau o stau o săptămână în plus acasă. Asta pentru că începerea anului şcolar a fost decalată până pe 17 septembrie. Iniţial se anunţase că anul şcolar 2012-2013 va debuta de 10 septembrie, însă conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat că data oficială pentru deschidere este 17 septembrie.

A fost luată această decizie în special pentru organizarea în bune condiţii a clasei pregătitoare şi pentru că 15 septembrie, când se deschideau de obicei unităţile de învăţământ, cade într-o zi de sâmbătă. La nivelul judeţului Gorj peste 3000 de copii vor păşi din acest an în clasa pregătitoare, iar în multe dintre unităţi nu a ajuns deja mobilierul şcolar. Pentru clasa pregătitoare învăţătorii se vor pregăti în centre speciale de formare, cursurile fiind predate de cadre didactice instruite în acest sens.

La nivelul municipiului Târgu Jiu au fost constituite astfel de centre la nivelul Şcolii Generale „Pompiliu Marcea” şi la nivelul Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”. Anul şcolar 2012-2013 va avea 35 de săptămâni de cursuri. De asemenea, vacanţa de iarnă va fi formată din trei săptămâni, vacanţa de primăvară două, iar în intervalul 29 octombrie -4 noiembrie va fi vacanţă pentru micuţii din învăţământul primar.

În ceea ce priveşte săptămâna Şcoala Altfel, aceasta va fi organizată în intervalul 1-5 aprilie. În primul semestru cursurile vor demara pe 17 septembrie şi se vor încheia pe 21 decembrie. Vacanţa de iarnă va ţine până pe 13 ianuarie. Cursurile celui de-al doilea semestru vor demara pe 14 ianuarie şi se vor încheia pe 5 aprilie, când va începe vacanţa de primăvară. O nouă perioadă de cursuri şcolare va începe pe 22 aprilie şi se vor finaliza vineri, 21 iunie 2013. Vacanţa de vară va ţine până pe 8 septembrie.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: