Vacanţă ieftină la „staţiunea” din Leleşti

Gorjenii care sunt pasionaţi de sporturile de iarnă pot opta acum pentru o variantă mult mai ieftină faţă de ceea ce oferă staţiunea montană Rânca. S-a deschis pârtia din comuna Leleşti, o pârtie care se întinde pe 500 de metri şi care este iluminată şi noaptea. Potrivit primarului, gorjenii s-au înghesuit să inaugureze pârtia din Leleşti.

Pârtia din Leleşti a fost inaugurată duminică funcţionând până acum la capacitate maximă. Potrivit primarul, deschiderea unei astfel de pârtii în comună a fost o idee foarte bună pentru că Leleştiul a devenit acum un punct turistic şi pe timp de iarnă. „De duminică i-am dat drumul, oamenii au fost foarte încântaţi, e iluminată şi noaptea. Ce ne dorim acum este să mai ţină vremea un pic cu noi pentru că pârtia nu e dotată cu tunuri de zăpadă artificială”, a declarat Marian Rotaru, primarul din Leleşti.

Cei care îşi vor face curaj să meargă la Leleşti să schieze vor avea parte şi de alte servicii. „Avem foc de tabără în fiecare seară, vin fiert gratis şi ce este cel mai important că poate omul să vină chiar dacă nu are schi. Se găsesc variante mai ieftine ca sania sau sacul. Vă spun a fost plin de lume acum când a nins, opreau maşinile să vadă ce se întâmplă. Mai am de gând, dacă ţine vremea aşa, să amenajez chiar şi o discotecă în aer liber”, a declarat Marian Rotaru. De altfel, la Leleşti va fi înfiinţată în cel mai scurt timp şi o bază salvamont care va asigura permanenţa în cazul eventualelor accidente. Baza salvamont este inclusă într-un proiect al Serviciului Judeţean Salvamont prin care sunt construite nouă astfel de baze în tot judeţul.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: