Val de sinucideri în judeţul Gorj

Judeţul Gorj se confruntă cu un val de sinucideri. În numai o săptămână şase gorjeni au decis să-şi ia viaţa. Victimele sunt în general tinerii.

Majoritatea celor care decid să se omoare sunt tineri. Unii dintre ei sunt găsiţi la timp de familie sau prieteni şi sunt aduşi la spital unde din fericire medicii reuşesc să le salveze viaţa. „În ultima perioadă zeci de tineri au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu tentativă de suicid. Media de vârstă este 12-20 de ani. Majoritatea recurg la acest gest în urma certurilor în familie, a certurilor în cuplu sau din cauza rezultatelor şcolare. După ce îi stabilizăm noi îi trimitem în Secţia de Psihiatrie pentru tratament de specialitate şi consiliere”, spune Alina Bumbaru, medic UPU.

VINOVAŢI

Societatea, dar şi exemplu luat de la alţi adolescenţi îi determină să recurgă la astfel de gesturi. „Sunt vulnerabili în această perioadă şi încearcă să se desprindă de familie şi vor să-şi construiască o viaţă a lor. Cauzele sunt de natură internă corelată cu cauze sociale, presiunile pe care societatea le face asupra unui tânăr îi determină se recurgă al suicid. Cei care îşi identifică probleme cu cele ale unui tânăr care se sinucide recurg la acelaşi gest”, spune psihologul Maria Tomescu. 

„Putem vorbi de un fenomen în această perioadă cu privire la sinucideri. Majoritatea dintre aceştia au fost tineri”

Claudia Beldeanu, medic Şef Serviciul de Medicină Legală

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: