Vâlceanu: Nu am decis ce moțiune vom susține!

Democrat-liberalii gorjeni au participat în acest week-end la congresul partidului. Potrivit consilierului județean Dan Vâlceanu, s-a luat decizia ca la alegerile din 23 martie, pentru funcția de președinte al PD-L să participe 5000 de pedeliști. Până la acest moment sunt trei candidați, Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei, însă PD-L Gorj nu a stabilit ce moțiune va vota.

Reporter: Ce decizii au fost luate la acest congres?

Dan Vâlceanu: S-a decis ca la alegerile din 23 martie să avem 5.000 de delegați. Numărul ce-i va reveni fiecărei organizații depinde de rezultatul alegerilor locale, parlamentare, de mărimea județului. Organizațiile cu rezultate mai slabe aduc mai puțini oameni.

Rep.: Atunci nici organizația PD-L Gorj nu va duce prea mulți?

D.V.: Nu e chiar așa. La locale noi am avut 17 la sută, dar la nivel național 21%, deci nu e diferență mare, iar la parlamentare noi am avut 10% iar media pe ţară a fost 16%. Nu știu să vă spun câți oameni vor fi, probabil între 30 și 50. Nu știu să vă spun sigur.

Rep.: Ce moțiune va semna organizația PD-L?

D.V.: Deocamdată nu știm ce conțin moțiunile pentru că nu au fost prezentate. După ce vom vedea proiectul fiecărui candidat, vom lua o decizie în cadrul partidului.

Rep.: Reorganizarea partidului continuă?

D.V.: Da. În ultima ședință a Biroului Permanent s-au stabilit conducerile în 23 de organizații din cele 47 unde conducerile au fost dizolvate. Vom stabili în curând și care vor fi conducerile interimare la restul organizațiilor.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: