Vânzarea locuinţelor ANL, condiţionată de o nouă Hotărâre de Guvern

Primăria Târgu Jiu a solicitat o nouă Hotărâre de Guvern pentru a putea scoate la vânzare cele 275 de locuinţele ANL. Aceasta este necesară pentru avizarea documentaţiei cadastrale deoarece în urma măsurătorilor s-a constatat că suprafeţele reale ale imobilelor nu corespund cu cele înscrise în actuala Hotărâre de Guvern.

Primăria Târgu Jiu întârzie scoaterea la vânzare a locuinţelor ANL deoarece aşteaptă o nouă Hotărâre de Guvern. Hotărârea a fost solicitată de către municipalitate pentru avizarea documentaţiei cadastrale. “Documentaţia cadastrală nu poate fi avizată deoarece la prima măsurătoare s-a constatat că suprafeţele reale nu corespund cu cele înscrise în Hotărârea de Guvern. Am solicitat modificarea Hotărârii şi aşteptăm să primim răspuns de la Bucureşti. În condiţiile actuale documentaţia nu poate fi avizată. Imediat ce Guvernul îşi va modifica Hotărârea vom da drumul documentaţiei, iar chiriaşii îşi vor putea cumpăra locuinţa fără nici un fel de probleme”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Municipalitatea a definitivat procedura de dezmembrare a terenurilor aferente blocurilor şi a intabulat dreptul de folosinţă al statului, urmând ca odată cu avizarea documentaţiei cadastrale locuinţele ANL să poată fi scoase la vânzare. Din cele 275 de familii ce locuiesc în apartamentele şi garsonierele ANL, doar aproximativ 50 şi-au depus cereri în vederea cumpărării. Chiriaşii ce vor dori să devină proprietari vor fi nevoiţi să plătească 407 euro/mp. Din întreaga valoare va fi scăzut amortismentul care diferă pentru fiecare bloc în parte.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: