Vânzarea locuinţelor ANL, la preţuri mai mici

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a redus preţul de vânzare a apartamentelor şi garsonierelor date cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani de la 411 euro/mp la 326 euro/mp. Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu fac demersuri în vederea stabilirii unui preţ diferenţiat pentru fiecare oraş în parte. Asta întrucât foarte mulţi dintre chiriaşii ANL nu îşi pot permite nici măcar să acceseze credite bancare.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe începe procedura de vânzare a apartamentelor şi garsonierelor ANL, după ce în data de 30 iulie, printr-un ordin  emis de ministerul dezvoltării regionale şi administraţiei publice preţul de vânzare al locuinţelor a fost stabilit la 326 de euro/mp, inclusiv TVA. Diferenţa dintre vechiul şi noul preţ de vânzare al ANL-urilor este de 85 de euro/mp. La nivelul municipiului Târgu Jiu, un număr de 275 de locuinţe ANL ar putea fi scoase la vânzare, însă suprafaţa reală a unităţilor locative nu corespunde cu cea din acte, autorităţile aşteptând o hotărâre de Guvern care să reglementeze această situaţie. În plus, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu fac demersuri pentru ca preţul de vânzare al locuinţelor ANL să fie diferenţiat în funcţie de oraş. „Deocamdată locuinţele ANL din Târgu Jiu nu sunt scoase la vânzare. Primăria face toate demersurile necesare pentru a le oferi spre achiziţie celor interesaţi. Aşteptăm deciziile Guvernului pe această temă şi dorim să avem un preţ diferenţiat în funcţie de nivelul oraşului întrucât aici vorbim de cazuri sociale, de familii care nu-şi pot permite nici măcar să acceseze credite bancare pentru a le achiziţiona. Nu ni se pare normal ca locuinţele din municipiul Târgu Jiu sau din cele din Târgu Cărbuneşti să fie achiziţionate la aceleaşi preţuri cu cele din Bucureşti sau Timişoara”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

CONDIŢIE

Chiriaşii ANL pot solicita cumpărarea locuinţei după un an de la primirea apartamentului sau garsonierei. Până în momentul de faţă, nici o locuinţă ANL din judeţul Gorj nu a fost cumpărată datorită preţului de vânzare mult prea mare faţă de posibilităţile financiare ale celor care ar dori să devină proprietari şi faţă de preţul de pe piaţa imobiliară.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: