Vânzări slabe la mărţişoare

Zeci de comercianţi de mărţişoare şi-au amplasat tarabele în centrul municipiului Târgu Jiu de aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, vânzătorii sunt nemulţumiţi de faptul că cei mai mulţi dintre gorjeni se uită din curiozitate la marfa expusă şi prea puţini le cumpără produsele. Ba mai mult, comercianţii se plâng că din cauza vremii abia reuşesc să scoată banii din care trebuie să-şi plătească taxele la primărie.

Peste 40 de comercianţi au venit cu mărţişoare în centrul municipiului cu mai bine de o săptămână înainte de 1 Martie. Deşi oferta este variată, cu câteva zile înainte de a începe luna mărţişorului comercianţii se plâng de faptul că vânzările merg slab, vremea nepermiţându-le să-şi rotunjească veniturile.

Ba mai mult, oamenii spun că în zilele ploioase abia reuşesc să scoată banii pe care trebuie să-i dea primăriei pentru spaţiu. „Am venit cu mărţişoare mai diversificate decât anul trecut. Au fost zile în care din cauza ploii vânzările erau aproape de zero, cel puţin în cazul meu. Mai sunt câteva zile până pe 1 Martie, însă mulţi oameni trec pe la tarabe se uită şi pleacă mai departe. De la an la an mărţişoarele nu mai au căutarea de altă dată. Mai nou oamenii, preferă pentru copii mărţişoare ce conţin personaje din desene animate, din cauciuc sau lemn, nicidecum mărţişoarele tradiţionale. Până acum, abia am reuşit să scoatem banii pe care îi dăm primăriei pentru spaţiu. Sperăm ca vânzările să meargă în zilele următoare pentru a ne scoate şi noi cheltuielile”, a declarat Cornelia Aninoaica, vânzător. Pentru spaţiu, comercianţii de mărţişoare scot din buzunare câte 81 de lei/zi pentru un cort 9 mp.

Reprezentanţii municipalităţii spun că majoritatea comercianţilor de mărţişoare şi-au achitat taxele până pe data 28 februarie. „Pentru spaţiu se percepe o taxă de 9 lei/mp. Majoritatea comercianţilor şi-au achitat taxele până pe data de 28 februarie. În ciuda vremii, comercianţii de mărţişoare nu şi-au sistat activitatea în zilele ploioase pentru a nu-şi pierde locul”, a menţionat Florin Munteanu, şeful Serviciului Concesionări din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Pe lângă tradiţionalele mărţişoare simple făcute din aţă albă şi roşie la 50 bani/bucata, comercianţii au venit şi cu o gamă variată de accesorii ce pot fi oferite ca mărţişor: gablonţuri (brăţări- 10 lei), broşe (între 7-10 lei), magneţi de frigider (3 lei) şi brăţări din şnur sau mărgele albe şi roşii (2-3 lei).

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: