Vârstnicii ar putea beneficia de tratamente subvenționate la Săcelu

Vârstnicii gorjeni vor să beneficieze de bilete de tratament în baza de tratament Săcelu așa cum beneficiază și în alte stațiuni din țară. Aceștia au ridicat din nou această problemă în cadrul unei întâlniri la care au fost prezenți toți factorii de decizie care ar putea concretiza solicitările lor. Primarul Florin Jurebie le-a spus vârstnicilor că ar putea primi bilete de tratament la Săcelu dacă s-ar încheia un parteneriat cu CEO, care deține Baza de tratament din localitate.

Pensionarii gorjeni sunt din ce în ce mai interesați de stațiunea Săcelu și vor să primească bilete subvenționate și de aici, așa cum primesc din mai multe stațiuni din țară. Primarul Florin Jurebie din Săcelu a declarat că Baza de Tratament aparține actualului CEO și pensionarii vor putea beneficia de bilete aici doar dacă se va pune la punct un parteneriat. ”Vreau să face o colaborare cu Casa de Pensii Gorj și cu operatorul principal din stațiunea Săcelu, CEO. Cred că vom găsi înțelegere pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice. Concret, vrem să încheiem un parteneriat între Casa de Pensii, CEO și Primăria Săcelu pentru ca de biletele de tratament să beneficieze și pensionarii gorjeni. Dumnealor sunt operatori majori în Stațiunea Săcelu și dețin ce ține de tratament, cazare”, spune  Florin Jurebie. La rândul său, Ioana Talău, directoarea adjunctă a Casei de Pensii spune că pensionarii primesc bilete de tratament în stațiunile deținute de Ministerul Muncii, iar baza de la Săcelu este în proprietatea CEO.

Aceasta a explicat de ce baza de la Săcelu nu se află în proprietatea Ministerului Muncii și implicit a Casei Județene de Pensii, chiar dacă-n urmă cu mai mult timp această instituție a pus sechestru pe Baza de tratament de la Săcelu și intenționa să o modernizeze. ”Noi am avut sechestru pe baza de tratament de la Săcelu și intenționam chiar să o modernizăm, să o luăm în proprietate pentru că Ministerul Muncii are baze de tratament. În momentul în care am vrut să materializăm sechestru am întâmpinat o problemă juridică. Era vorba de situația juridică a terenului care era în litigiu, am renunțat la sechestru pentru că nu a fost câștigat de foștii proprietari. Era o încurcătură și noi nu puteam să confiscăm, să luăm bazinele atâta timp cât nu aveam terenul”, a explicat Ioana Talău.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: