Vasile Ogârlaci, în vizită de lucru la Negomir

Directorul Diviziei Miniere Vasile Ogârlaci a fost ieri la Negomir, unde s-a întâlnit cu primarul Ion Gruescu, dar şi cu „fiul satului, Florin Cârciumaru”. La discuţii au mai participat sindicalistul Gheorghe Etăgan şi directorul Diviziei Energie Marian Motocu.

Directorul Ogârlaci a spus că astfel de vizite vor fi făcute în toate localităţile afectate de exploatările miniere. „Nu numai în zona Negomirului o să ne deplasăm, ci în toate localităţile, comunele, satele, care sunt afectate de activităţile miniere. Scopul este simplu, de a depista problemele pe care le au autorităţile locale cu unităţile miniere care-şi desfăşoară activitatea pe raza respectivă şi, la rândul nostru, ce probleme avem noi cu autorităţile locale vis-a-vis de obţinerea unor autorizaţii de construcţie, pentru titluri de proprietate şi alte documente absolut necesare exproprierii suprafeţelor pentru fronturile productive“, a declarat Ogârlaci.

Nouă familii vor fi expropriate

La Negomir s-a discutat despre exproprierea a nouă familii şi au fost primele negocieri cu acestea. „Aici sunt mai multe probleme pe care o să le discutăm. Am început cu halda Negomir, aici sunt nouă proprietăţi care vor fi afectate şi care trebuie să fie demolate, să cunoaştem pretenţiile cetăţenilor cu privire la aceste strămutări, vatra de sat unde vor să se mute, dacă nu cumva acceptă sumele de despăgubire şi bineînţeles să explicăm cetăţenilor modul cum va evolua tehnologia de depunere a sterilului şi să aibă o imagine asupra modului cum vor fi afectaţi“, a adăugat directorul din CEO.

„Sunt bani pentru exproprieri”

Surse sindicale susţineau zilele trecute că nu se mai fac exproprieri din lipsă de bani şi că unele exploatări riscă să se blocheze. Informaţia a fost dezminţită de directorul Ogârlaci. „Din punctul de vedere al banilor în structura CEO nu sa pus problema existenţei fondurilor, ci doar de a verifica întreaga documentaţie care stă la baza plăţilor pentru fiecare cetăţean în parte, dar nu se pune problema banilor. Avem bani suficienţi pentru a face plata terenurilor pe care le afectăm. Probleme mai sunt cu pretenţia uneori nejustificată în raport cu regulamentul pe care-l avem de exproprieri, privind angajările unor persoane care sunt afectate, rude de gradul I bineînţeles”, a declarat Vasile Ogârlaci.

EXPLICAŢIE

Florin Cârciumaru a ţinut să precizeze că nu a participat la discuţii în calitate de preşedinte al PSD sau de primar de Târgu Jiu, ci de fiu al satului. Cârciumaru este de loc din Negomir. Cârciumaru a ţinut totuşi cont de aspectul politic, pentru că a refuzat să dea mâna cu inginerul Năgară, pe motiv că acesta a candidat de la PD-L la alegerile locale.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: