Vasile Râbu pleacă din PSD Motru

Vasile Râbu şi-a anunţat plecarea din PSD Motru. Acesta spune că preşedintele Dorin Hanu a încercat să-i elimine pe vechii pesedişti din organizaţia locală. Râbu vrea încă un mandat de consilier judeţean, dar nu a precizat partidul spre care se va orienta. Vasile Râbu a fost văzut de ziarişti discutând cu Scarlat Iriza, însă a evitat să vorbească despre o eventuală candidatură din partea PSRO.

Rep.: În ultima perioadă au apărut zvonuri potrivit cărora intenţionaţi să plecaţi din PSD. Cum le comentaţi?    

V.R.: Nu am luat în calcul o plecare din PSD, dar ce pot să vă spun că din PSD Motru voi pleca. Voi veni ori la organizaţia de la Târgu Jiu, ori la organizaţia de la Mătăsari, de care şi răspund.

Rep.: Aţi intrat în conflict cu preşedintele Dorin Hanu?

V.R.: Sunt multe probleme pe care nu pot să le spun acum. Eu n-am intrat în conflict cu nimeni, dar m-a deranjat că nu suntem respectaţi, noi, oamenii care am înfiinţat PSD la Motru. La înfiinţarea PSD Motru, în anul 1991, am fost: subsemnatul, Bunilă, răposatul Burtea, nea Ion Tomescu, care a fost primul deputat al Gorjului, şi a mai fost Gigă Năsărâmbă.

Rep.: Vă simţiţi dat la o parte de către domnul Hanu?

V.R.: Domnul Hanu a venit cu echipa dumnealui, mi se pare normal să vină cu echipa sa, dar n-am fost chemat nici la Conferinţă, în Birou au venit foşti membri PRM şi foşti membri ai PDL. La ora actuală sunt doi membri de bază ai PSD, atât: doamna Kraibani şi cu domnul Popa Mihăiţă, în rest nu. A încercat să ne elimine, pe vechii pesedişti, din organizaţia de la Motru. M-a deranjat această chestie şi mă deranjează în continuare.

Rep.: Veţi mai candida pentru o funcţie de conducere în PSD Gorj?

V.R.: Nu. Vine o perioadă în viaţă, când trebuie să ne şi retragem, toţi cei care avem o vârstă să dăm locul la cei tineri, să vină şi să muncească.

Rep.: Vă mai doriţi un post de consilier judeţean din 2016?

V.R.: Probabil că da, dar s-ar putea să nu fie la PSD, s-ar putea să fie la PSD. Deocamdată, asta nu ştiu. Nu pot să vă spun acum. O să iau în calcul mai multe variante. Dacă voi pleca din PSD, voi pleca la un partid unde îmi văd rolul meu în acel partid.

Rep.: Domnii Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu cunosc nemulţumirea dumneavoastră vizavi de domnul Hanu?

V.R.: Da, le-am spus dumnealor. L-am informat şi pe domnul Cârciumaru că nu o să mai merg la şedinţele de partid de la Motru.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: