Verdict final în dosarul prostituatelor „de lux”

Curtea de Apel Craiova a pus capăt definitiv scandalului declanşat la începutul anului în jurul câtorva tinere din municipiu, minore, acuzate că s-au prostituat pe bani grei, sub oblăduirea unui individ care, pentru că a fost „peşte”, a şi fost arestat atunci pentru vreo două săptămâni. Viorel Marius Taşcău a primit cătuşe pentru o scurtă perioadă de timp, dar va rămâne după gratii pentru patru ani pentru că magistraţii din Bănie au decis ca el să facă puşcărie pentru faptele sale de proxenetism.

Procesul s-a finalizat extrem de repede şi la această instanţă, la al optulea termen fiind dat verdictul, la Judecătoria Târgu Jiu sentinţa instanţei de fond fiind pronunţată după numai două termene. Magistraţii din Bănie au menţinut mare parte din sentinţa colegilor de la Târgu Jiu, unde Taşcău primise tot 4 ani, dar pentru o altă încadrare a faptelor sale. Fetele de care el s-a folosit au primit pedepse cu suspendare. Teodora Niculina Ceorbă, Victoria Constanţa Sulea şi Georgiana Elviruţa Dalimon au fost condamnate la şase luni de închisoare, pedeapsă înlocuită cu un termen de încercare de doi ani şi jumătate. Pedepsele vor fi puse în aplicare după ce minorele vor împlini 18 ani, un cadou mai frumos pentru majorat nici că puteau să îşi dorească.

De la fiecare instanţa a dispus confiscarea unor sume de bani, ce variază între 1600 şi 5000 de lei, de la „peştele” Taşcău statul urmând să ia 4500 de lei. Din rechizitoriul anchetatorilor reiese că fetele erau transportate de Taşcău în diferite locaţii din judeţ pentru a întreţine relaţii sexuale contra unor sume de bani ce variau între 50 şi 200 de lei. Tarifele creşteau însă şi la 100 de euro de „consumator” atunci când prostituatele minore aveau clienţi străini, într-unul din cazuri ele având o întâlnire cu un grup de muncitori nemţi, cazaţi la un hotel din judeţ.

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: