Vernisaj şi recital de poezie, marca Pompiliu Ciolacu

Directorul de la Palatul Copiilor, Pompiliu Ciolacu, va aniversa luna aceasta 35 de ani de când se dedică culturii în județul nostru. Cum era și firesc, evenimentul nu va trece neobservat ci va fi prilej de sărbătoare, anunță Ciolacu Senior. Acesta a ales ziua de 25 Martie pentru a aduce un omagiu activității sale de om de cultură. Va organiza un vernisaj cu icoane de vatră și va susține un recital de poezie și muzică folk la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, alături de importanți oameni de cultură, prieteni, actori și autorități județene.

Pompiliu Ciolacu, unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din Gorj, trece prin emoții greu de stăpânit luna acesta când aniversează 35 de ani de cultură. El însuși mărturisește că de obicei nu face din aniversările sale o sărbătoare însă 35 de ani de cultură este aproape o viață de om pe care și-a dedicat-o artei și culturii populare. ”Înseamnă mult, înseamnă o viață de om cu împliniri și neîmpliniri. Asta mi-a plăcut să fac, să respect și să duc mai departe tradițiile, valorile și obiceiurile strămoșilor noștri. Ca atare, pe 25 Martie voi organiza un vernisaj cu icoane de vatră, 30 la număr, la care lucrez de mai bine de o jumătate de an. Este ceva inedit, modele, forme și mărimi diferite. Aceste icoane exprimă experiența mea de viață. Am cercetat icoana de vatră și am constat că centrul acestei arte este aici în Gorj și în județele limitrofe, Vâlcea și Mehedinți”, a mărturisit Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor.

Aducător de vești bune

Și pentru ca totul să se desfășoare în spirit creștin, Ciolacu Senior a ales 25 Martie nu întâmplător ci pentru că în această zi, creștinii sărbătoresc ”Bunavestire”. Tocmai acesta este și mesajul pe care vrea să-l transmită cu ocazia evenimentului. ”Dau de veste că voi continua această artă, dau de veste că nici icoanele de vatră și nici poezia nu vor lua sfârșit. Voi avea grijă să duc mai departe tradițiile. Vin doar cu vești bune către iubitorii de artă și nu numai”, a precizat Pompiliu Ciolacu.

Poezie

Și ca evenimentul să fie complet, directorul Palatului Copiilor va susține și un recital pe cinste cunoscut fiind faptul că a fost recunoscut pe țară ca fiind unul dintre cei mai buni recitatori. Muzica preferată, folkul, nu va lipsi din acest peisaj cultural. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, începând cu ora 18.00.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: