Veste bună pentru Pandurii, Liga 2 ar putea trimite mai multe echipe în Liga 1

Justin Ștefan, secretar general LPF, spune că este posibil să avem în România un campionat cu 16 sau 18 formații în prima ligă. Liga 1 cu un număr mai mare de echipe, cu 16 sau 18, ar putea să devină un proiect realizabil în 2022.

Cluburile din Liga 2 își doresc să promoveze într-un număr mai mare în primul eșalon, însă acest lucru nu se va întâmpla foarte devreme, potrivit informațiilor oferite de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan. Încă de pe parcursul acestei stagiuni era adusă în discuție posibilitatea aceasta, dar visul echipelor din partea superioară a clasamentului a fost năruit și se vor lupta, la fel ca în edițiile precedente, pentru două locuri direct promovabile și o poziție de baraj.

În cazul în care Liga 2 va trimite mai multe echipe în Liga 1 din sezonul amintit, atunci sunt șanse foarte mari să se renunțe la sistemul play-off/ play-out. Potrivit declarațiilor lui Justin Ștefan, se va reveni la sistemul clasic, cu meciuri tur și retur, atât de dorit de anumite persoane din fotbalul românesc. ”Este posibil ca din 2022 să vedem Liga 1 cu 16 echipe, sau, de ce nu, cu 18 echipe. Dacă va crește calitatea meciurilor din Liga 1, vom ajunge la acest sistem clasic tur-retur pe care îl vedem în marile campionate și să trecem de acest sistem care este ca orice lucru în viață, provizoriu și supus schimbării”, a anunțat Justin Ștefan la Pro X.

Un argument pentru care din Liga 2 trebuie să urce mai multe echipe, adus în discuție de anumiți oameni de fotbal, chiar și din Liga 1, este acela al numărului mare de cluburi de tradiție care compun eșalonul secund.
Anul 2022 este anul în care clubul Pandurii va sărbătorii 60 de ani de existenţă iar oficialii clubului au anunţat că vor să încerce revenirea în Liga 1 peste doi ani.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: