Veste proastă pentru un fost director

Dan Tănăsescu, fostul director al Direcției Agricole Gorj, primește o vestă proastă în pragul Crăciunului. Acesta nu scapă de controlul judiciar pe cauțiune în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanță, pentru luare de mită.

„Menţine măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune faţă de inculpatul Tănăsescu Dan, ca fiind legală și temeinică. Definitivă”, potrivit deciziei din 18 decembrie a Curții de Apel Craiova.

Cât timp se află sub control judiciar, Tănăsescu trebuie să respecte anumite obligații. În primul rând, el va trebui să se prezinte la poliție, de câteva ori pe săptămână, pentru a semna „condica” de control judiciar.

Fostul director a fost condamnat, luna trecută, la 3 ani și o lună de închisoare cu executare, precum și la plata unei amenzi de 20.000 de lei.

Pe 13 decembrie 2018, Dan Tănăsescu, în calitate de director executiv în cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un fermier suma de 2.000 de lei. „Banii respectivi au fost pretinși și primiți de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obținerii, de către acea persoană, a subvenției pentru programul «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate»“, anunța DNA.

Tănăsescu a fost pus sub control judiciar, depunând o cauțiune în valoare de 50.000 de lei.

Vizualizări: 2,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: