Vezi aici ce decizie au luat medicii gorjeni

Peste două sute de medici de familie din judeţul Gorj s-au întâlnit ieri unde au stabilit că vor începe să elibereze reţete compensate începând de joi, doar dacă vor fi gata adiţionalele pentru prelungirea vechilor contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„Noi nu putem concepe aşa ceva, nu avem contracte de sănătate. Ei nu înţeleg treaba asta, totul stă în legalitate, dacă ar fi fost după mine proiectul cadru trebuia aprobat de patru zile, ei vorbesc de el dar în Monitorul Oficial, dar nu am văzut nimic”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj.

Medicii de familie s-au reunit cu această ocazie ieri în jurul orei 15.00 pentru a dezbate această problemă pentru că le este foarte greu să stea încurcaţi şi cu această problemă pe cap. „Noi am hotărât să ne reunim să facem lumină pentru că este vorba de reguli noi şi trebuie să ştim cum vom proceda”, a adăugat Mihai Moisescu.

Chiar dacă toată activitatea le-a fost oarecum dată peste cap, medicii de familie asigură gorjenii că vor fi prezenţi la cabinete şi îşi vor desfăşura munca în aceleaşi condiţii ca înainte pentru a nu pune în pericol pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală. „Este o problemă destul de serioasă dar nu trebuie să ne afecteze nouă munca sau relaţiile cu pacienţii. Noi vom fi la cabinete şi ne vom face treaba în continuare”, a declarat un medic de familie din Târgu Jiu.  

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: