Vezi aici ce i-a scris Fenechiu lui Băsescu

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a anunţat luni că a postat pe blogul său scrisoarea către Traian Băsescu şi Emil Boc, cu "voie" de la preşedintele partidului, iar în poziţia sa publică le cere celor doi să nu-şi mai acopere "incompetenţa" invocând neparticiparea liberalilor la guvernare.

"Având în vedere că e o scrisoare deschisă, am publicat-o pe blogul meu personal, sunt convins că această scrisoare va înlătura absolut orice speculaţii. Am cerut public PDL să înceteze cu această mascaradă în care încearcă să-şi acopere incompetenţa, pentru că de această dată nu mai poate da vina pe greaua moştenire, spune că guvernarea merge prost pentru că PNL nu vrea să vină la guvernare. Să-şi asume guvernarea, să-şi asume toate minciunile şi promisiunile făcute în campania electorală, PNL îşi vede în continuare de opoziţie", a explicat vicepreşedintele PNL.

Fenechiu a menţionat că nu se aşteaptă neapărat la un răspuns, susţinând că mass-media, prin mediatizarea demersului său, i-a făcut un serviciu mai mare decât un eventual răspuns în răspăr pe care-l poate da Emil Boc. "Nu-mi stă în caracter să scriu epistole, nu sunt un scriitor prin excelenţă, aşa încât mi-am exprimat o părere pe care am simţit nevoia să mi-o exprim", a mai menţionat el, susţinând că o scrisoare deschisă "nu se trimite fizic, ci se publică".

Întrebat dacă s-a consultat şi cu Crin Antonescu, Fenechiu a răspuns că "i-a cerut voie" lui Antonescu să trimită scrisoare, pentru că ştie ce înseamnă disciplina de partid.

Pe blogul său, Fenechiu a postat o scrisoare deschisă adresată lui Emil Boc şi lui Traian Băsescu. "Declaraţiile susţinute în ultima perioadă în mass-media naţională, de unii lideri ai PDL în frunte cu dumneavoastră, domnule preşedinte Traian Băsescu, conform cărora PNL a refuzat invitaţia democrat-liberalilor de a participa la guvernare m-au determinat să vă adresez această scrisoare deschisă prin care vă solicit public să puneţi capăt acestui populism demagogic. Demersul meu, în calitate de simplu membru al Partidului Naţional Liberal, făcând abstracţie de funcţiile de conducere pe care le deţin la nivel naţional sau judeţean, se bazează pe opiniile a numeroşi membri PNL şi pe starea de incertitudine pe care aţi reuşit să o transmiteţi în spaţiul public cu privire la eventuala intrare a PNL la guvernare alături de PDL", se arată în scrisoare.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: