Vezi aici ce primari construiesc locuinţe pentru profesori şi doctori

Doar 18 şefi de comune din judeţul Gorj au solicitat Instituţiei Prefectului construirea caselor pentru specialişti în cadrul programului „Renaşterea satului românesc- 10 case pentru specialişti”, program iniţiat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Nouă primari şi-au exprimat decizia de a nu construi astfel de case în comuna lor în timp ce ceilalţi nu au dat nici un răspuns. Casele sunt destinate medicilor, profesorilor sau altor categorii de persoane care vin să lucreze într-o localitate unde nu au domiciliul.

Instituţia Prefectului a primit solicitări din partea a 18 primari dornici să construiască case pentru specialişti în comunele pe care le gospodăresc. Cei mai mulţi primari au solicitat construcţia a câte 10 astfel de locuinţe în timp ce autorităţile locale din Licurici au vrut doar trei case pentru specialişti. „Edilii localităţilor Albeni, Bengeşti-Ciocadia, Hurezani, Vladimir, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Tânţăreni şi Săcelu au solicitat construirea a câte 10 astfel de locuinţe. Autorităţile locale din Licurici au solicitat construcţia de 3 case, cele din Căpreni 4 locuinţe, comunele Bărbăteşti, Bumbeşti Piţic, Dăneşti, Godineşti, Logreşti, Negomir, Săuleşti au solicitat construirea a câte 5 locuinţe iar administraţia locală din Urdari are nevoie de 6 case pentru specialişti”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Vor fi însă şi destui specialişti care nu vor beneficia de locuinţe şi asta fie pentru că primarii au deja locuinţe pe care doar le vor renova fie nu au teren pe care să  construiască altele noi. Astfel specialiştii care vor dori să profeseze în comune ca Borăscu, Crasna, Jupâneşti, Mătăsari, Peştişani, Stejari, Alimpeşti, Câlnic sau Arcani trebuie să ştie că primarii nu au solicitat construcţia unor astfel de case. „Programul „Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti“ are drept scop atragerea specialiştilor şi stabilirea acestora în mediul rural în vederea creşterii calităţii serviciilor pentru populaţia din mediul rural”, a precizat Alina Iordăchescu.

Terenurile pe care se vor construi aceste case aparţin domeniului public al unităţilor administrativ-teritoriale iar hotărârea a fost luată prin aprobarea Consiliului Local al fiecărei primării în parte.

Pot beneficia de o locuinţă construită prin acest program personalul didactic, medicii şi asistenţii medicali, poliţiştii care vin să profeseze în comunele respective.

Primarii care vor dori totuşi să beneficieze de acest program mai au la dispoziţie doar până pe 25 martie, când Instituţia va trimite situaţia pe Gorj la Guvern. 

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: