Vezi aici cum poţi câştiga premii scăpând de deşeuri

Campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” suna mobilizarea generala a locuitorilor din judetul Gorj, unde ajunge pentru a treia oară, anul acesta

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec aduce campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” in judetul Gorj, pentru a treia oara, anul acesta. Alaturi de primariile Novaci, Ţicleni si Târgu Carbuneşti si de partenerii Philips si Skil, Asociatia RoRec ii cheama pe cetateni sa participe la o noua actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in acest judet.

Joi, 26 aprilie 2012, si vineri, 27 aprilie 2012, intre orele 10.00 – 17.00, in Novaci va circula minicaravana Asociatiei RoRec, in cadrul careia locuitorii pot depune aparatura electrica sau electrocasnica veche ori defecta.

Vineri, 27 aprilie 2012, intre orele 10.00 - 17.00, in Ţicleni se va desfasura actiunea de colectare DEEE organizata de Asociatia RoRec, iar locuitorii sunt asteptati sa se implice si sa aduca deseurile de echipamente electrice si electronice la punctele de colectare special amenajate, enumerate mai jos:

1. Primărie

2. Casa de Cultură

3. Şcoala Primară Nr. 3 (Răşina)

Sambata, 28 aprilie 2012, intre orele 10.00 – 17.00, cetatenii din Târgu Cărbuneşti si din satele apartinatoare au la dispozitie cinci puncte de colectare, unde pot depune DEEE:

1. Casa de Cultură Târgu Cărbuneşti

Satele apartinatoare:

2. Şcoala Creţeşti

3. Şcoala Pojogeni

4. Şcoala Ştefăneşti

5. Şcoala Cărbuneşti Sat

In cazul in care deponentii au obiecte voluminoase, care sunt mai greu de transportat, dar pe care doresc sa le incredinteze centrelor de colectare, trebuie sa stie ca acestea beneficiaza de preluare gratuita. Cetatenii pot obtine informatii suplimentare despre modalitatea in care pot programa un astfel de transport gratuit, apelind numarul de telefon 0732.627.179, disponibil pana sambata, 28 aprilie, intre orele 08.00-15.00.

Cei care se vor implica in campania Asociatiei RoRec si vor depune un DEEE au sansa de a castiga premiile puse in joc de catre partenerii Philips si Skil.

Vor fi organizate trei tombole, cate una pentru fiecare dintre cele trei localitati participante la actiunea de colectare.

Tragerea la sorti pentru Novaci va avea loc vineri, 27 aprilie, de la ora 18.00, la Casa de Cultura, iar deponentii pot castiga 5 cafetiere, 5 ferastraie verticale sau 3 masini de gaurit.

Tombola din Ţicleni va avea loc tot vineri, 27 aprilie, de la ora 19.30, la Primaria Ţicleni. Cei mai norocosi dintre deponenti pot pleca acasa cu cate una dintre cele 5 cafetiere sau cu cate una dintre cele 5 masini de gaurit.

Tragerea la sorti si premierea voluntarilor din Târgu Cărbuneşti vor avea loc sambata, 28 aprilie, de la ora 18.30, la primăria din localitate. Participantii pot castiga 5 aspiratoare, 5 ferastraie verticale sau 5 masini de gaurit.

Detaliile despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.

In judetul Gorj, campania Asociatiei RoRec “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” a debutat, anul acesta, in data de 31 martie, cu actiunea derulata in Târgu Jiu. Aceasta a fost urmata de actiunea din 7 aprilie, desfasurata la Motru.

Peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate, in 2011, in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. Daca, in 2010, campania s-a desfasurat in 13 judete, in anul 2011, Asociatia RoRec a desfasurat nu mai putin de 220 de actiuni in 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: