Vezi aici cum poţi scăpa de debranşările de la apă

Contorizarea individuală este singura soluţie pentru ca persoanele care îşi plătesc obligaţiile la zi să nu fie afectate de debranşări. Cu toate acestea doar 1400 de apartamente, din totalul de 23.000, beneficiază de facturări individuale.

Doar 1400 de proprietari şi-au contorizat apa, deşi numărul apartamentelor din Târgu Jiu ajunge la 23000, iar acest program a fost demarat de către Aparegio în urmă cu câţiva ani de zile. Deşi pentru contorizarea individuală trebuie să scoată din buzunar între 150-500 Ron, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să aibă emoţii atunci când vecinul nu plăteşte factura. “Aceasta este singura soluţie pentru ca persoanele care îşi achită obligaţiile să nu fie afectate de debranşări. Va fi debranşat doar rău-platnicul. De asemenea, va fi eliminată risipa de apă şi pierderile. Pentru realizarea lucrărilor de contorizare individuală se poate apela la firme de specialitate, iar în urma licitaţiei valoarea acestora poate scădea considerabil”, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio SA. La nivelul municipiului Târgu Jiu, consumul apei este contorizat la aproximativ 78% dintre agenţii economici şi la 71% dintre gospodăriile populaţiei.

În prezent, datoriile utilizatorilor târgujieni către operatorul regional de apă, Aparegio, se ridică la suma de 40 de miliarde de lei vechi, existând posibilitatea ca după emiterea facturilor, după data de 15 octombrie, valoarea acestora să crească până la 70 de miliarde de lei vechi.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: